• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pilotul german Nico Rosberg, noul campion mondial al Formulei 1, s-a arătat foarte emoţionat la finalul cursei de la Abu Dhabi, şi a precizat că sentimentele pe care le trieşte par ireale, informează cotidianul L'Equipe.

Nico Rosberg (Mercedes) a câştigat în premieră titlul de campion mondial de Formula 1, duminică, pe circuitul Yas Marina, după ce a ocupat locul al doilea în Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite, în urma lui Lewis Hamilton, plecat din pole position.

Robserg (31 ani) avea nevoie de o clasare de podium şi obţinea titlul mondial în faţa colegului său de echipă, britanicul Lewis Hamilton, care lupta şi el pentru titlul suprem, care ar fi fost al patrulea pentru el.

"Este ireal! Nu a fost deloc cea mai uşoară cursă din cariera mea, cu toţi acei piloţi care mă urmăreau în ultimele tururi. Dar sunt mulţumit că s-a încheiat şi sunt încântat, evident! Vreau să dedic acest titlu soţiei mele şi fiicei mele. Voi mulţumi tuturor mai târziu. Este ireal! Sunt foarte mândru pentru că am reuşit să-l copiez pe tatăl meu. Este extraordinar să pot împărtăşi cu el această victorie. Vreau să-l felicit şi pe Lewis, care a avut un foarte bun sezon. A fost greu să-l înving!", a declarat Rosberg.

Nico Rosberg a câştigat titlul mondial după ce şi tătăl său a fost campion mondial de Formula 1 în 1982, Keke Rosberg (Finlanda), pentru Williams.

Este a doua pereche tată - fiu care câştigă titlul mondial în Formula 1, după britanicii Graham Hill (1968, Lotus) şi Damon Hill (1996, Williams).

De partea cealaltă, Haimlton e mulţumit că a dat totul în cursa de duminică şi, chiar dacă nu a reuşit să-şi păstreze titlul mondial, a afirmat că nu are regrete. "Am făcut tot ce am putut mai ales în ultimele tururi. Dar nu poţi câştiga mereu. Dar înainte de toate eu sunt recunoscător întregii echipe, pentru toate succesele pe care le-am cunoscut, şi cele mari şi cele mai mici. Este un mare privilegiu să faci parte din această echipă. Nici nu m-am gândit, atunci când am venit, că voi obţine atât de multe succese. Şi îl felicit pe Nico pentru primul său titlu mondial, bine jucat! Mă simt bine şi vreau să le mulţumesc tuturor fanilor că au venit aici. Şi mulţumesc şi familiei mele care m-a susţinut!", a declarat Hamilton.