• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Noul campion mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg (Mercedes), a recunoscut că are o colaborare dificilă cu coechipierul său, Lewis Hamilton, dar faptul că se cunosc din copilărie îi ajută să treacă peste momentele tensionate.

''Colaborarea noastră va fi mereu una dificilă. Noi suntem mereu rivali, dar faptul că ne cunoaştem din copilărie, asta ne ajută să trecem peste momentele tensionate'', a declarat Rosberg.

Lewis Hamilton (Mercedes), care a câştigat cursa de la Abu Dhabi, ultima a sezonului de Formula 1, şi-a diminuat intenţionat ritmul în ultimele ture de circuit cu speranţa că Nico Rosberg va fi ajuns şi depăşit de Sebastian Vettel şi Jos Verstappen, aflaţi la doar o secundă de noul campion mondial.

Hamilton putea să câştige titlul mondial dacă termina pe primul loc la Abu Dhabi, iar Rosberg nu urca pe podium. Când a devenit clar că Rosberg nu poate scăpa locul 2, Hamilton a încetinit viteza şi a permis urmăritorilor săi să formeze un grup compact în care germanul a fost ajuns şi putea fi atacat de Vettel şi Verstappen. De altfel primii patru au trecut linia de sosire într-un interval mai mic de o secundă.

Strategia nu a convenit echipei Mercedes, care îşi vedea periclitată victoria de etapă, iar inginerul de cursă i-a transmis lui Hamilton să revină la viteza normală de cursă: ''Lewis, este un ordin. Trebuie să revii la 1min45sec1/10 pe tur, ca să câştigi cursa''. Britanicul a replicat însă: ''Trebuie să ne lăsaţi să ne facem cursa''.

Paddy Lowe, directorul tehnic al lui Mercedes, a intervenit în discuţia radio: ''Lewis, sunt Paddy. Trebuie să creşti ritmul pentru a câştiga cursa''. Lewis nu a ascultat însă ordinul: ''Sunt în frunte chiar acum. Mă simt confortabil unde sunt''.

În final, Rosberg s-a clasat al doilea şi a câştigat primul său titlu din Formula 1, cu 5 puncte avans faţă de Lewis Hamilton în clasamentul general al piloţilor.