• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marele Premiu de Formula 1 al Austriei s-a încheiat cu victoria lui Lewis Hamilton, britanicul impunându-se după ce l-a depăşit în ultimul tur pe coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg. Cei doi s-au acroşat în momentul depăşirii, iar germanul a avut cel mai mult de suferit, fiind retrogradat până pe poziţia a patra, la finalul cursei.

Incidentul din Austria a venit la nici două luni după cel petrecut la Barcelona, când Hamilton şi Rosberg s-au acroşat în primul tur, şi confirmă situaţia tensionată dintre piloţii Mercedes.

VIDEO: FINALUL CURSEI DIN AUSTRIA

 
 
00 / 03:09
 
 
 
 
 

La sfârşitul cursei, primii doi clasaţi din clasamentul general al sezonului 2016 şi-au prezentat propriile variante pentru ceea ce s-a întâmplat pe pistă. Aşa cum era de aşteptat, fiecare a dat vina pe colegul său.

"Cu siguranţă e o dezamăgire foarte mare. Eram destul de sigur că voi câştiga. În ultimul tur, frânele mele s-au încins, ceea ce a făcut lucrurile mai dificile.

Cu toate acestea, încă mă aflam într-o poziţie bună pentru a mă apăra, aveam interiorul şi am fost foarte surprins că Lewis a decis să vireze", a declarat Rosberg, care mai are doar 11 puncte în faţa coechipierului său, în clasamentul sezonului 2016.

De cealaltă parte, britanicul, huiduit pe podium la finalul MP al Austriei, crede că greşeala care a dus la acroşaj i-a aparţinut lui Rosberg.

"Am lăsat destul loc, nu am încercat să-l blochez. A făcut o greşeală şi a intrat în mine. Sunt fără vină în ceea ce s-a întâmplat", s-a apărat actualul campion mondial.

 

Incidentul nu a rămas fără urmări. Directorul de cursă a decis să-l penalizeze pe Rosberg cu 10 secunde și două puncte, dar sancțiunea nu a afectat locul al patrulea ocupat de german.