• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Echipa elveţiană de Formula 1 Sauber, confruntată cu probleme financiare, a anunţat miercuri că şi-a schimbat proprietarul, după ce compania de investiţii Longbow Finance a ajuns la un acord privind preluarea Sauber Holding AG, informează Reuters.

Fondatorul echipei, Peter Sauber, se va retrage din toate funcţiile sale, în timp ce Monisha Kaltenborn va rămâne team principal şi director executiv.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de echipa Sauber, noul investitor are "intenţia clară de stabiliza grupul şi a pune bazele unui viitor competitiv şi de succes".

"Tranzacţia va asigura, totodată, continuitatea brandului Sauber în Formula 1 şi va oferi oportunităţi pentru o viitoare creşte a activităţilor inginereşti ale grupului", se mai arată comunicatul.

Echipa Sauber, fondată de Peter Sauber în 1970, a concurat timp de peste două decenii în diferite competiţii automobilistice, înainte de a intra în Formula 1, în 1993, participând la peste 400 de Mari Premii (27 de podiumuri, 1 victorie). Team-ul elveţian s-a aflat pentru o perioadă de trei ani (2006-2009) sub patronajul companiei germane BMW, ca echipă de uzină, dar a revenit apoi în proprietatea lui Peter Sauber.

Următoarea etapă de Formula 1 va avea loc pe circuitul de la Hungaroring în 22-24 iulie și va fi transmisă în direct și în exclusivitate de Digi Sport.

AGERPRES