• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Echipa elveţiană Sauber a anunţat că i-a prelungit contractul suedezului Marcus Ericsson care va fi pilot titular şi în ediţia 2017 a Campionatului Mondial de Formula 1, pentru al treilea sezon consecutiv, informează AFP.

Coechipierul lui Ericsson "va fi anunţat în timp util", a adăugat Sauber într-un comunicat dat publicităţii luni. Brazilianul Felipe Nasr, care a adus pe 13 octombrie primele două puncte ale lui Saber din acest sezon, cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei, face în continuare obiectul negocierilor cu sponsorii săi.

Marcus Ericsson (26 ani) "a gestionat bine perioada dificilă pe care am traversat-o împreună şi a arătat din nou, în acest an, că este pregătit să meargă mai departe, pentru a progresa", a explicat Monisha Kaltenborn, team-principal la Sauber, evidenţiind totodată "atitudinea pozitivă" a suedezului.

Fondul de investiţii care a preluat-o pe Sauber în acest an este foarte apropiat de sponsorul principal al pilotului suedez. În trei sezoane petrecute în Formula 1, la Caterham (2014) şi Sauber (2015, 2016), Ericsson a participat la 55 de Mari Premii obţinând 9 puncte, toate în 2015, cel mai bun rezultat al său fiind un loc 8 în Australia.

AGERPRES