• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federația Internațională de Automobilism (FIA) și Bernie Ecclestone au ajuns, joi, la un acord cu cele 11 echipe care participă în acest sezon de Formula 1 pentru revenirea la criteriile de calificare din 2015.

După problemele semnalate la primele două etape ale sezonului - Marele Premiu al Australiei și Marele Premiu al Bahrainului - cea de-a treia va avea parte de sistemul care a fost valabil din 2010 până în 2015.

Formatul calificărilor folosit în primele două etape ale sezonului, cu piloţi eliminaţi pe rând după câte 90 de secunde, a dus la o slabă activitate pe pistă în ultimele două reprize, ceea ce i-a făcut pe mulți piloți să rămână la boxe în ultima sesiune.

La Marele Premiu al Chinei (Shanghai) se va aplica acest sistem pentru prima dată în acest sezon și va rămâne valabil până la finalul lui. FIA dorește ca această etapă să fie doar una intermediară, iar pentru 2017 să apară noi modificări pentru calificările din Formula 1.

Cererea unanimă a fost semnată de cele 11 echipe ce participă în acest sezon în Formula 1.

Marele Premiu al Chinei se desfășoară în perioada 15-17 aprilie și va fi transmis ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.Sursa foto: mercedes-benz.com