• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pilotul mexican de Formula 1 Sergio Perez a renunţat la sponsorul său, marca de ochelari de soare Hawkers, care a postat un tweet batjocoritor despre mexicani după victoria lui Donald Trump la alegerile pentru preşedinţia SUA, relatează AFP.

"Mexicani, puneţi-vă ochelarii ca să nu vi se vadă ochii roşii mâine când se construieşte zidul", se putea citi pe contul de Twitter al mărcii la sfârşitul zilei de miercuri.

Puţin după aceea, Sergio Perez a reacţionat pe aceeaşi reţea de socializare, anunţând că pune capăt relaţiei sale comerciale cu Hawkers. "Ce comentariu urât. Chiar azi închei relaţia mea cu Hawkers. Nu voi lăsa niciodată pe cineva să-şi bată joc de ţara mea!", a scris pilotul. Sergio "Checo" Perez, 26 de ani, este susţinut financiar de la vârsta de 15 ani de miliardarul mexican Carlos Slim.

Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale a dus miercuri la căderea Bursei mexicane şi a monedei naţionale, peso-ul.

În campania sa, candidatul republican a promis că va construi un zid anti-imigranţi la frontiera cu Mexicul, care să plătească pentru acest zid. De asemenea, Trump i-a numit pe mexicani violatori şi traficanţi de droguri, provocând mânia acestora.

AGERPRES