• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lewis Hamilton și Nico Rosberg nu se dezmint. Chiar dacă sunt coechipieri la Mercedes, cei doi sunt hotărâți să facă totul pentru a câștiga. La nici două luni după ce s-au acroșat în chiar primul tur al cursei de Formula 1 de la Barcelona, britanicul și neamțul au fost autorii unui nou incident. Hamilton și Rosberg au fost aproape să abandoneze în Marele Premiu al Austriei. În ultimul tur, monoposturile au intrat în contact, dar de această dată piloții Mercedes au ajuns la linia de sosire. Campionul mondial a fost fluierat pe podium, dar a ținut să asigure că nu el a fost vinovat.

”Am încercat să pun frână, dar a greșit în primul viraj și astfel am reușit să fiu în exterior în cel de-al doilea viraj. Am lăsat mult spațiu pe interior și cred că s-a blocat și a intrat în mine. Prin urmare, cred că a avut o problemă cu frânele. Eu am venit aici pentru a câștiga”, a spus Hamilton.

Directorul de cursă a decis să-l penalizeze pe Rosberg cu 10 secunde și două puncte, dar sancțiunea nu a afectat locul al patrulea ocupat de german. Un incident similar s-a petrecut și la Moto GP, în penultima etapă din 2015. Mari rivali, Marc Marquez și Valentino Rossi au intrat în contact, dar atunci spaniolul nu a mai putut continua. Rossi a fost considerat vinovat, a plecat de pe ultimul loc al grilei în ultima cursă și a ratat titlul mondial.