• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Un nou sistem de protecţie în cockpiturile monoposturilor de Formula 1, sub forma unui scut transparent din policarbonat, va fi testat pentru prima oară în timpul antrenamentelor libere ale Marelui Premiu al Marii Britanii (în direct pe Digi Sport), a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

"Cu scopul de a obţine revenirea piloţilor cât mai rapid posibil în faza de dezvoltare, un scurt test pe pistă va avea loc în timpul Marelui Premiu al Marii Britanii, în weekend-ul viitor, la prima şedinţă de antrenamente libere. Testul va fi realizat cu Ferrari", a precizat FIA într-un comunicat.

Federaţia internaţională a dezvăluit un prim model din acest scut, care înconjoară cockpitul pe trei laturi (în faţă, la stânga şi la dreapta pilotului), dar a adăugat că "lucrează în prezent cu echipele pentru a preciza forma". Un astfel de dispozitiv ar urma să fie introdus din 2018, pentru a proteja capul piloţilor.

Până la Marele Premiu al Marii Britanii, Digi Sport 1 transmite azi, de la ora 15:00, Marele Premiu al Austriei. În pole-position este Valtteri Bottas, care va pleca pentru a doua în carieră din această ipostază.

Agerpres