• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lewis Hamilton îl poate egala pe Alain Prost la numărul de victorii în Formula 1, în Marele Premiu al Mexicului, care se desfăşoară pe circuitul aflat la cea mai mare altitudine dintre cele din calendarul competiţiei.

Etapa a 19-a din Formula 1, Marele Premiu al Mexicului, se va desfăşura în acest weekend, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Anul trecut, Mexicul s-a întors în calendar după o pauză de 23 de ani. Anterior, acest Grand Prix se desfăşurase în 1992.

Circuitul Herman Rodriguez a găzduit toate cele 16 ediţii de până acum, iar în 2015 victoria a fost obţinută, cu plecare din pole-position, de către Nico Rosberg. La momentul respectiv însă, Lewis Hamilton era deja campion mondial.

Piloţii vor avea la dispoziţie două zone DRS, una după ieşirea din virajul 17, iar alta după trecerea de virajul 3. Ambele zone au un singur punct de detecţie, şi anume la ieşirea din virajul 15.

Principala provocare pentru ingineri va fi altitudinea. Hermanos Rodriguez este circuitul aflat la cea mai mare altitudine din calendar, 2.250 de metri, iar motoarele vor avea de suferit.

Din cauza aerului rarefiat, turbina trebuie să muncească mai mult pentru a produce aceeaşi putere ca la nivelul mării. Forţa de apăsare necesară este una medie.

În prezent, diferenţa dintre Nico Rosberg, liderul clasamentului general, şi Lewis Hamilton este de 26 de puncte.

Dacă va câştiga în Mexic, britanicul îl va egala pe francezul Alain Prost la numărul de victorii obţinute în Formula 1 - 51. Recordul all-time este deţinut de germanul Michael Schumacher, care a urcat pe prima treaptă a podiumului de 91 de ori.

Primele antrenamente se vor desfăşura vineri, de la ora 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.