• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga a doua, etapa 31: UTA Bătrâna Doamnă - Olimpia Satu Mare, marţi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1

Etapa cu numărul 17 din Campionatul Mondial de Formula 1 se va desfășura în acest week-end, la Suzuka, în Japonia, în direct pe Digi Sport 2.

Circuitul, construit de firma Honda 1962 pentru teste, este în prezent casa sportului cu motor nipon și un clasic al Formulei 1. Desenul acestuia a fost realizat de olandezul John Hugenholz, unul dintre cei mai importanți arhitecți din toate timpurile.

Complexul deține și un parc de distracții, iar o roată uriașă domină peisajul aerian de la Suzuka. Dueluri precum Mansell-Piquet sau Senna-Prost au făcut ca prestigiul acestui circuit să crească foarte mult.

În 2007 și 2008, Marele Premiu al Japoniei s-a desfășurat la Fuji, dar din 2009 s-a întors la Suzuka. Practic, din 1987 încoace, cu excepția celor 2 ani, s-a concurat doar în prefectura Mie.

Pilotul cu cele mai multe victorii este Michael Schumacher, care a câștigat de 6 ori. Schumacher e urmat de Sebastian Vettel, cu 4 victorii și de Lewis Hamilton, cu 3. Nico Rosberg, actualul lider din clasamentul general, are doua clasări pe locul 2, în 2014 și 2015, ambele cu plecare din pole-position.

După abandonul de la Sepang, Hamilton a rămas pe locul al doilea în clasament și are de recuperat 23 de puncte. Primele antrenamente din Japonia se vor desfășura vineri, de la ora 04:00, în direct pe Digi Sport 2.