• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 16:35 Constantin Schumacher, fostul jucător emblematic al Giuleștiului, va fi noul antrenor al echipei Rapid. Până la prezentarea lui oficială care va fi făcută miercuri, în cadrul conferinței de presă amintită de Pancu, Constantin Schumacher a condus astăzi primul antrenament al echipei.

Daniel Niculae, prezent zilele trecute în platoul emisiunii Fotbal Club, a spus că noua echipă a Rapidului a fost în negocieri avansate cu Marius Măldărășanu, doar că fostul mijlocaș a ales să antreneze în continuare la Astra 2. Astfel, din organigrama noului club de fotbal care a obţinut dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, Daniel Niculae va ocupa funcția de preşedinte, Daniel Pancu, director tehnic, iar Constantin Schumacher - antrenor principal.

La un moment dat, s-a pus problema ca giuleştenii să plece din Liga a 5-a, însă cel mai probabil se va porni la drum din Liga a 4-a. Pancu a dezvăluit că, din informaţiile pe care le are, sunt şanse maxime ca echipa sa şi Steaua să facă parte din aceeaşi serie. Regulamentul prevede ca doar o formaţie să promoveze, astfel că se anunţă o luptă pe muchie de cuţit între cele două mari cluburi ale României.

"La Liga a 4-a sunt locuri libere. Deocamdată nu ştim, se vor ocupa nu se vor ocupa...Şi CSA Steaua va fi în aceeaşi serie cu noi din ce am înţeles şi va fi foarte greu pentru amândouă să promovăm", a mai spus Pancu.


Daniel Pancu a postat pe pagina lui de facebook o fotografie îmbrăcat în tricoul Rapidului, în care va evolua începând cu sezonul viitor.

”Echipamentul pentru sezonul viitor! Foarte frumoasă și reușită culoare! Forza Giuleștina”, a notat Daniel Pancu. Tot idolul tribunelor ”vișinii” a anunțat că miercuri în cadrul unei conferințe de presă va fi prezentat noul tehnician al echipei dar și strategia care va urma să fie implementată în viitorul apropiat. ”Azi ne-am înțeles cu cel ce va antrena Rapidul următoarele sezoane. Miercuri va avea loc o conferință de presă în care vă vom prezenta amănunte cu privire la strategia și viitorul clubului, urmată de un antrenament deschis programat seara de la ora 18:30, pe ”Bătrânul” Giulești”, a continuat să spună ”Pancone”.

Echipamentul urmează să fie produs în Elveția și va fi gata în următoarele săptămâni. Fourteen, compania care produce echipamentul sportiv, îi îmbracă și pe cei de la FC Servette.

8 trofee a câştigat Daniel Gabriel Pancu:

Titlul cu Rapid, 1999
Tilul cu Beşiktaş, 2003
3 Cupe ale României cu Rapid, 1998, 2002, 2006
Două Supercupe ale României, 1999, 2002
2 Cupa Turciei cu Beşiktaş, 2006

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitaţie palmaresul şi mărcile FC Rapid. După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga 1.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată anul acesta de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Ambele au promovat la finalul sezonului în Liga a 4-a.

Deşi a discutat despre o eventuală asociere cu conducerile cluburilor AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc continuatoarele FC Rapid, în cele din urmă edilul sectorului al Capitalei a ales să înfiinţeze o societate sportivă nouă care să folosească marca, sigla şi culorile FC Rapid, închiriate de la SC FC Rapid SA, aflată în lichidare.