• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga a doua, etapa 31: UTA Bătrâna Doamnă - Olimpia Satu Mare, marţi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1

Pierre-Emerick Aubameyang, golgheterul gabonez al Borussiei Dortmund, a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului 2015, detronându-l astfel pe Yaya Toure, laureatul precedentelor patru ediţii.

Aubameyang a acumulat 143 de puncte în ancheta la care au participat selecţionerii sau directorii tehnici ai federaţiilor afiliate la Confederaţia Africană de Fotbal (CAF).

Atacantul Borussiei Dortmund i-a depășit pe Yaya Toure, jucătorul lui Manchester City (136 puncte), dar și pe ghanezul Andre Ayew, de la Swansea, care a primit 112 puncte.

 

Congratulations, Auba!!! 󾭞 African footballer of the year 󾌵󾌵󾮗 You deserve it! ⚽󾟛#glocafaawards2015

Posted by Ilkay Gündogan on 7 Ianuarie 2016
 

AFRICAN FOOTBALLER OF THE YEAR!!!Toutes nos félicitations! Congrats to our No. 17!Herzlichen Glückwunsch, Pierre-Emerick Aubameyang!

Posted by Borussia Dortmund on 7 Ianuarie 2016

"Auba", cum este supranumit atacantul gabonez în Germania, a marcat 27 de goluri în 27 de meciuri disputate pentru Borussia Dortmund de la debutul acestui sezon, iar Arsenal este decisă să facă tot posibilul pentru a-l transfera.

Atacantul s-a născut în Franţa, dar a făcut primii paşi în fotbal în Italia, formându-se la academia lui AC Milan. În 2013 a ajuns la Borussia Dortmund, care l-a luat din Franța, de la Saint-Etienne.

Titlul rezervat celui mai bun antrenor al anului a revenit francezului Herve Renard, care a câştigat în 2015, cu naţionala Coastei de Fildeș, al doilea său titlu de campion al Africii, după cel obţinut cu Zambia, în 2012.

43 de goluri a înscris Aubameyang pentru Dortmund și Gabon, în 2015

26 de ani este vârsta jucătorului născut la Laval