• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Perioada de mercato din iarnă a ajuns în ultima zi și ca în fiecare an așteptăm câteva mutări interesante. Cluburile din Premier League sunt recunoscute pentru transferurile efectuate în utlimul moment, Torres fiind cel mai bun exemplu.

Deși s-a vorbit intens de interesul lui Manchester United pentru Bale, Ronaldo sau Neymar, e foarte puțin probabil ca una din aceste mutări să se realizeze, astfel că numele cel mai des vehiculat astăzi va fi probabil cel al lui Alex Teixeira.

Liverpool a făcut deja două oferte pentru brazilian, una de 24 de milioane de lire sterline și alta de 27, ambele respinse însă de clubul unde antrenează Mircea Lucescu.

Mijlocașul ofensiv de 26 de ani are o clauză de reziliere de 53 de milioane de lire (70 de milioane de euro), iar clubul ucrainean e gata să se despartă de el doar pentru aproximativ 50 de milioane de euro.

Un alt jucător care e de multă vreme pe radarul mai multor formații din Anglia este Edinson Cavani. Atacantul sud-american de la PSG a avut mai multe conflicte cu antrenorul Blanc și e dat ca presa internațională a scris în mai multe rânduri că e ca și plecat din capitala Franței.

În aceeași situație este și Lavezzi, mai mult reverză la Paris în ultimul an. Acesta ar putea reveni în Serie A, acolo unde dorit de Inter. Nerrazzuri sunt interesați și de serviciile lui Banega, dar o mutare se va realiza probabil în vară.

VEZI AICI TOATE MUTĂRILE IERNII

Real Madrid a primit interdicție la transferuri și ar fi fost de așteptat ca gruparea madrileană să profite de aceste ultime zile de mercato însă formația blanco a anunțat că nu va face niciun transfer.

Barcelona i-a putut legitima în sfârșit pe Aleix Vidal și Arda Turan și foarte probabil acestea vor rămâne singurele noutăți din lotul catalanilor. Nolito era una din țintele lui Luis Enrique, însă jucătorul Celtei va rămâne probabil la Vigo până la finalul sezonuui, asta dacă Barcelona nu plătește prețul cerut de galicieni.

Chinezii au plătit cel mai mult 

În altă ordine de idei, cele mai scumpe 3 transferuri până la această oră au fost realizate de chinezi. Brazilianului Ramires a fost cumpărat de JS Suning cu 28 de milioane de euro. Shanghai SIPG a achitat 18,5 milioane de euro pentru alt brazilian, Elkeson, în timp ce Hebei China Fortune a plătit 18 miiloane de euro pentru Gervinho.