• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cu mai puţin de o lună înaintea partidei amicale dintre România şi Spania, problema Arenei Naţionale nu a fost însă rezolvată. După ultima inspecţie a ISU, s-a permis organizarea meciurilor pe cel mai modern stadion din ţară, însă "pe proprie răspundere". FRF, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, a cerut Primăriei Capitalei redeschiderea Arenei pentru meciul care va avea loc pe 27 martie. În caz contrar, întâlnirea cu Spania se va disputa la Cluj.

"Am trimis o scrisoare Consiliului General al Primăriei Capitalei prin care le-am spus să să-și asume raspunderea alături de FRF pentru o organiza meciurile echipei naționale. Astăzi vedem că lucrurile se mișcă greu, foarte greu, iar timpul ne presează. Plus că din punctul nostru de vedere sunt premise pentru ca stadionul să fie deschis, pe baza raportului primit de ISU. Raportul realizat de o firmă din Italia, recunoscut la nivel european, despre copertina stadionului, spune că nu există niciun pericol. Îi solicit public primarului Capitalei, Răzvan Sava, să-și asume responsabilitatea găzdurii meciurilor pe Arena Naţională.

Litera si spiritul legii ne spun că ne putem asuma responsabilitatea. Nu este o simplă discuție. Responsabiltate înseamnă să-ți iei toate măsurile. Am vorbit cu toată lumea am primit suport pentru a mări numărul de jandarmi, suport pentru detectarea materialelor pirotehnice. Acest stadion nu-și poate amortiza investiția. Avem nevoie de persoane care să-și asume decizii. Tocmai de aceea cerem Primăriei să ne dea nouă în administrare stadionul. Suntem în stare să o facem mai bine ca ei. Am demonstrat în perioada pe care am petrecut-o până acum la Federația Română de Fotbal. Le dăm un deadline până mâine la prânz să ne dea un raspuns. Dacă până mâine la prânz nu primim un răspuns, mergem la Cluj şi facem din Cluj o capitală a fotbalului românesc", a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis, în urmă cu 6 zile, prin intermediul site-ului oficial al instituţiei pe care o conduce, o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei, pentru a urgenta rezolvarea problemelor şi redeschiderea Arenei Naţionale pentru meciul cu Spania.

Purtătorul de cuvânt al PMB Alexandru Ichim a declarat, în urmă cu 6 zile, că Arena Naţională rămâne închisă, redeschiderea sa urmând să se facă când va exista "o bază legală". "Primăria Capitalei este proprietarul construcţiei. Punctul nostru de vedere rămâne neschimbat, nu redeschidem Arena Naţională până când nu vom avea o bază legală", a declarat purtătorul de cuvânt al PMB, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, PMB a trimis o adresă către ISU Bucureşti şi MAI prin care a cerut să i se prezinte prevederile legale în baza cărora stadionul ar putea fi redeschis.

"Până acum nu am primit niciun răspuns de la ei. Imediat ce vom avea aceste răspunsuri vom da şi un punct de vedere oficial", a precizat Ichim.