• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Cluburile din Liga 1 aşteptau cu nerăbdare şedinţa de azi a Comitetului Executiv al FRF, care a început la ora 12:00 şi care va fi urmată de o conferinţă de presă transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 3. Oficialii echipelor sperau că unul dintre subiectele discutate va fi o eventuală sancţiune primită de Steaua, după ce campioana nu le-a permis jucătorilor convocaţi de Anghel Iordănescu pentru turneul din Antalya să mergă la lot.

Deşi pe ordinea de zi sunt 18 subiecte, nici unul dintre ele nu are legătură cu refuzul roş-albaştrilor de a-şi lăsa fotbaliştii la naţională. Există posibilitatea ca acest subiect să fie inclus la punctul 19 (diverse), dar, deocamdată, nimeni nu a venit cu această propunere.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât faptul că Steaua nu le-a dat drumul jucătorilor a dus la apariţia unui adevărat scandal în Liga 1, iar celelalte cluburi au avut reacţii dure. Astfel, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, consideră că Iordănescu nu a fost corect faţă de alte echipe, în timp ce oficialii de la Pandurii au ameninţat că îşi vor rechema jucătorii de la lot.

"Noi am fost refuzaţi, iar alţii pot să nu trimită? Nu e normal. Fraierii vin la acţiunile echipei naţionale, iar şmecherii merg direct la Euro", a declarat Rednic.

Cu toate acestea, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a afirmat că a discutat cu omologii săi din Liga 1 şi a lămurit lucrurile.

"Am văzut că sunt foarte mulți colegi din Liga 1, de la celelalte echipe, care sunt supărați. Eu am ținut să-i sun pe fiecare în parte să le explic cum a fost discuția cu selecționerul Iordănescu.

Deci, nu a fost vorba că noi nu am vrut să dăm jucători, domnul Iordănescu n-a acceptat propunerea noastră, care era benefică ambelor părți, și a decis să nu mai ia niciun jucător de la noi", a explicat Reghe, după amicalul cu Ujpest.

În aceste condiţii, sunt şanse minime ca subiectul refuzului Stelei de a-şi lăsa jucătorii la la naţională să fie discutat în Comitetul Executiv de astăzi. În schimb, pe ordinea de zi se află aprobarea costului deplasării "tricolorilor" în Turcia, aprobarea unui proiect prin care ar urma să fie înfiinţată o fundaţie a FRF cu scopul derulării unor programe educaţionale sau modificarea regulamentului disciplinar la cluburile de juniori, fotbal în sală şi fotbal feminin.