• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Presa din Belgia consideră că Nicolae Stanciu nu a demonstrat până acum că merită banii plătiți pe el. Evoluțiile internaționalului român nu i-a mulțumit pe belgieni și a fost criticat în mai multe rânduri de către presa de acolo, dar și de unii suporteri. Evoluțiile mijlocașului de 23 de ani l-au nemulțumit și pe antrenorul celor de la Anderlecht, care l-a ținut rezervă în unele partide. Deși a fost titular la ultimul joc din campionat, Stanciu nu a rupt gura târgului.

Cu toate astea, belgienii nu și-au pierdut încrederea în internaționalul român și compară situația lui Stanciu cu cea a fostului jucător de la Anderlecht, Matias Suarez. Aceștia susțin că și mijlocașul argentinian a avut nevoie de mai mult de un an pentru a devenit un jucător de bază la echipa din Bruxelles și a-și demonstra adevărata valoare. Ajuns la 28 de ani, Suarez a evoluat pentru Anderlecht timp de 8 ani. Acesta a marcat 68 de goluri și le-a oferit colegilor 61 de pase decisive în 241 de meciuri.

De astfel, și managerul general al echipei din capitala Belgiei are încredere în Nicolae Stanciu și susține că acesta are nevoie de timp pentru a se acomoda.

”Are un potenţial uriaş şi va arăta asta în anii următori. Vă va arăta de ce s-au plătit atâţia bani pe el”, susține Herman Van Holsbeeck.

Stanciu a ajuns la Anderlecht la începutul sezonului, de la FCSB, pentru 7,8 milioane de euro (echipa lui Becali ar mai putea încasa încă două milioane de euro din bonusuri și alte clauze).

34 de meciuri, 8 goluri și 7 pase de gol are Stanciu în tricoul lui Anderlecht în toate competițiile.

7 milioane de euro este cota de piață a lui Stanciu, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT