• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alexandru Chipciu, fotbalistul român al lui Anderlecht, "dezamăgeşte enorm" în startul sezonului, scrie cotidianul La Derniere Heure, care se întreabă dacă mijlocaşul îşi merită statutul de jucător preferat al antrenorului Rene Weiler.

Dintre cei cinci mijlocaşi folosiţi de Weiler în sistemul 4-1-4-1 de la începutul sezonului, doar Chipciu şi Sofiane Hanni au jucat toate cele 360 de minute, în trei meciuri de campionat şi Supercupa Belgiei.

Dacă se explică uşor folosirea lui Hanni, căpitanul echipei şi autorul singurului gol de până acum în campionat, în schimb cea a lui Chipciu este din ce în ce mai greu de înţeles. De la începutul sezonului, mijlocaşul înşiră prestaţiile slabe şi este foarte departe de evoluţiile din sezonul trecut, când a reuşit şase goluri şi 13 pase decisive.

La Derniere Heure aminteşte că nici statisticile privind contribuţia jucătorului la faza defensivă nu sunt mulţumitoare. Ziarul conchide că mijlocaşul nu merită în acest moment să fie titular indiscutabil la Anderlecht.

Celălalt român al campioanei Belgiei, Nicolae Stanciu, a fost titular în Supercupă şi a intrat pe parcurs în cele trei meciuri de campionat.

În campionat, Anderlecht are doar 4 puncte în 3 etape, marcând un singur gol. În general, evoluţiile echipei, mai ales ineficacitatea, sunt criticate în presa belgiană.

Meciurile din Belgia pot fi urmărite și în acest sezon ÎN DIRECT la Digi Sport.

AGERPRES

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT