• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

După Manchester United, Chelsea, Tottenham, PSG și Atletico Madrid, un alt club important din Europa este pe urmele lui Youri Tielemans, de la Anderlecht. Potrivit presei internaționale, mijlocașul de 19 ani al lui Anderlecht va fi principala țintă a lui AS Monaco în campania de transferuri din vară.

Informația a fost publicată pe Twitter de către Fabrizio Romano, un jurnalist italian care colaborează cu Sky Sport, The Guardian, Calciomercato și site-ul lui Gianluca Di Marzio. Acesta a anunțat chiar că monegascii au început deja negocierile cu Tielemans.

O eventuală plecare a lui Tielemans de la Anderlecht ar fi benefică și pentru Nicolae Stanciu, care și-a pierdut locul de titular în echipa lui Rene Weiler, la începutul acestui an. Mijlocașul român transferat în schimbul a aproape zece milioane de euro de la FCSB a pierdut duelul cu Tielemans, în ceea ce privește un loc în centrul liniei mediane și cu Sofiane Hanni, pentru postul de extremă stânga.

În cazul în Youri Tielemans va pleca de la clubul belgian, el va deveni mai mult ca sigur cel mai scump jucător vândut de Anderlecht, urmând să-l depășească pe Aleksandar Mitrovic (cedat la Newcastle pentru 18,5 milioane de euro, în 2015). Presa europeană susține însă că Tielemans va fi cedat pentru cel puțin 30 de milioane de euro.

18 goluri și 12 pase decisive a reușit mijlocașul de aproape 20 de ani în acest sezon, în cele 46 de meciuri jucate pentru Anderlecht în toate competițiile.

Tielemans s-a impus în echipa lui Anderlecht încă de la 16 ani și este al treilea cel mai tânăr jucător din istorie care a evoluat în UEFA Champions League (16 ani și 148 de zile, în 2013), după Celestine Babayaro (care a debutat tot pentru Anderlecht, la 16 ani și 87 de zile, în 1994) și Alen Halilovic (Dinamo Zagreb, 16 ani și 128 de azile, în 2012).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT