• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După două meciuri în care a intrat ca rezervă la Club Brugge, Dorin Rotariu a fost pentru prima dată titular la noua sa echipă, care l-a transferat de la Dinamo, în schimbul a 2,2 milioane de euro, în ultimele ore de mercato din luna ianuarie.

Rotariu a fost titular în premieră la Brugge, într-un meci pe care liderul din prima ligă belgiană l-a câștigat cu 2-1, în deplasare, cu Westerlo. Conduși la pauză cu 1-0, după reușita congolezului Ganvoula, din minutul 16, campionii Belgiei au întors scorul în partea secundă, datorită ”dublei” semnate de Hans Vanaken (minutele 72 și 83).

Rotariu (21 de ani) a fost înlocuit cu israelianul Lior Rafaelov chiar cu patru minute înainte ca echipa sa să marcheze golul victoriei.

După succesul cu Westerlo, Club Brugge a ajuns la 55 de puncte (acumulate în 27 de meciuri) și are un avans de trei lungimi în fața lui Anderlecht. Echipa pentru care evoluează Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu nu a jucat încă în această etapă.

În precedentele două meciuri ale lui Club Brugge, Dorin Rotariu a intrat pe final de partidă, de fiecare dată. În ultima dispută, cu Lokeren, intrarea românului a dinamizat atacul lui Brugge, jucătorul nostru reuşind şi câteva driblinguri de efect.

Michel Preud'homme, legendarul fost jucător belgian, acum pe banca lui Brugge, a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului dinamovist, astfel că titularizarea acestuia era un lucru previzibil. Mai ales că împotriva lui Lokeren, etapa trecută, Brugge pierduse, scor 0-1, astfel că se anunţau o serie de modificări.

"S-a adaptat atât de natural la antrenamente în sistemul 4-3-3. În modulul 3-4-3 mai are nevoie de mici corecţii, însă, per total, sunt extrem de mulţumit de modul în care se integrează. Înţelege totul foarte repede, îl antrenăm zi de zi pentru a ajunge la nivelul maxim", a explicat Michel Preud'homme săptămâna trecută, conform voetbalbelgie.be.

Meciurile românilor din Belgia se văd în direct pe canalele Digi Sport!