• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Deşi în ultimul timp s-a scris intens despre posibilitatea ca Stanciu să o părăsească pe Anderlecht, ca urmare a faptului că nu joacă, probleme mult mai mari pare să aibă Chipciu. Internaţionalul român a evoluat într-un singur meci ca titular, în ultimele 8 confruntări ale belgienilor în toate competiţiile.

Venirea lui Vanhaezebrouck pe banca lui Anderlecht a însemnat trecerea pe linie moartă a celor doi români. "În România, există griji în legătură cu ce se întâmplă cu Stanciu şi Chipciu. Cosmin Contra a avut discuţii cu amândoi şi le-a transmis să aibă în vedere un transfer de la Anderlecht în iarnă, în măsura în care nu joacă. Selecţionerul le-a spus să meargă la o formaţie la care să evolueze constant. Altfel, vor pierde echipa naţională", nota anderlecht-online.be cu ceva timp în urmă.

Între timp, Stanciu a început să evolueze mai mult, tehnicianul aplicând un principiu al rotaţiei la nivelul lotului. Dacă acesta primeşte şanse, situaţia lui Alex Chipciu e mult mai delicată.

Unul dintre cei mai constanţi jucători sezonul trecut, când evolua permanent titular, fostul jucător de bandă al FCSB este acum în dizgraţia antrenorului. În ultimele 8 partide, a fost o singură dată titular, astfel că e puţin probabil ca Vanhaezebrouck să îl vadă drept o soluţie viabilă.

Dennis Appiah, un francez de 25 de ani adus de la Caen sezonul trecut, e titularul indiscutabil în banda dreaptă, iar Chipciu reprezintă doar o soluţie de avarie. În aceste condiţii, nu e exclus ca românul să încerce un transfer în iarnă, pentru a rămâne în circuitul naţionalei.

Ultimele partide ale lui Anderlecht, în toate competiţiile

Mouscron - Anderlecht 1-2 (rezervă neutilizată)

Anderlecht - Brugge 0-0 (titular, a jucat 87 de minute)

PSG - Anderlecht 5-0 (rezervă neutilizată)

Eupen - Anderlecht 2-3 (rezervă, a evoluat un sfert de oră)

Anderlecht - Zulte 2-0 (rezervă, a evolat 8 minute)

Anderlecht - Genk 0-1 (rezervă neutilizată)

Anderlecht - PSG 0-4 (rezervă neutilizată)

Mechelen - Anderlecht 3-4 (rezervă, a evoluat 5 minute)