• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ladislau Boloni e dezamăgit de tratamentul de care au parte cei doi români de la Anderlecht. Antrenorul lui Antwerp are şi un sfat pentru Nicolae Stanciu, care a devenit cel mai scump transfer din istoria belgienilor după ce a fost adus de la Steaua în schimbul a 9,8 milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

"Stanciu este un jucător care are valori fotbalistice foarte interesante, dar care are un blocaj în comportament deoarece este un băiat prea bun, prea bine educat, prea liniştit. Cu capacităţile sale fotbalistice ar trebui să fie mult mai agresiv pentru că are de ce să fie agresiv. Aş dori mai multă agresivitate din partea lui, mult mai mult tupeu faţă de toata lumea, de spectatori, coechipieri, mult mai mult tupeu şi faţă de antrenor", a declarat Boloni la "Digi Sport Matinal".

Antrenorul român e convins că Stanciu e unul dintre puţinii fotbalişti ai lui Anderlecht care pot face diferenţa.

"Stanciu a intrat zece minute în meciul cu mine, un milimetru a lipsit să nu marcheze din lovitură liberă. Acum, în ultimul meci, a intrat şi din pasa lui a ieşit presiunea de la sfârşitul meciului pierdut cu 3-2. E capabil să aducă schimbări importante în joc, trebuie permanentizat acest lucru", a mai spus Boloni.

"Principalul" lui Antwerp l-a criticat şi pe antrenorul lui Anderlecht, Rene Weiler, care l-a folosit pe postul de fundaş dreapta pe Alexandru Chipciu în ultimul meci.

"Când am un internaţional titular care joacă atacant la mine şi la naţională, pe Chipciu, de ce să îl bag fundaş dreapta? Nu văd de ce să bagi de la bun început un atacant care nu ştie să se apere. Eu nu aş face asta sigur", a afirmat antrenorul de 64 de ani, campion al Belgiei cu Standard Liege, în 2009.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT