• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

"Vreau să fac din Răzvan Marin un titular constant", a declarat antrenorul echipei de fotbal Standard Liege, Ricardo Sa Pinto, pentru ziarul La Derniere Heure, după ce mijlocaşul român a avut o evoluţie apreciată în Cupa Belgiei împotriva divizionarei secunde Heist. 

Sosit în ianuarie, tânărul mijlocaş (21 de ani) şi-a arătat calităţile, dar nu a convins cu adevărat, scrie site-ul walfoot.be. Potrivit acestuia, Răzvan Marin este lipsit de consistenţă, însă ar putea deveni un jucător important la Standard. 

Când l-a adus pe Marin, Standard ştia că el va avea nevoie de ceva timp pentru a se afirma. Mai degrabă timid, mijlocaşul a văzut cum antrenorul preferă în startul sezonului forţa fizică a lui Bokadi şi Agbo. 

Titular în victoria cu Heist (4-0), Marin a răspuns prezent, marcând cu un şut spectaculos şi fiind implicat la ultimele două goluri. Calitatea paselor sale s-a dovedit utilă şi mulţi ar dori ca el să joace mai des. 

Sa Pinto a explicat cum îl vede pe jucătorul său: "Aştept mult de le el, fiindcă e talentat. Au fost meciuri când ar fi putut fi titular, însă deocamdată am nevoie de el mai ales când evoluăm în treimea adversă, când trebuie să presăm ca să înscriem. Când sunt spaţii, el e foarte periculos. Vede bine intervalele. Când e însă un meci fizic, mai închis, încă nu are aceeaşi intensitate ca Bokadi sau Agbo". 

"Ştiam că miercuri vom domina şi că von controla meciul în ultimii 40 de metri. Acolo Marin e foarte util", a mai spus Sa Pinto, pentru ca apoi să vorbească despre aşteptările pe care le are de la internaţionalul român: "Vreau să lucrez în continuare cu el, fiindcă e un tânăr promiţător, vreau să fac din Marin un titular constant. I-am spus întotdeauna ce aştept de la el. Ţine de meseria mea să-i fac pe jucători să progreseze în funcţie de ideea de mea joc".


După meciul cu Heist, suporterii lui Standard l-au desemnat pe Marin ca fiind jucătorul partidei. 

"Antrenorul mi-a spus că trebuie să-mi valorific calităţile dar şi să pun la punct câteva aspecte ale jocului meu. Care? Ţin asta pentru mine", a declarat Marin. 

Belgianul Rudi Verkempinck, antrenor secund al naţionalei României, l-a lăudat pe Marin în La Derniere Heure. Verkempinck l-a comparat pe Marin cu mijlocaşul belgian Axel Witsel, "doar că e mai puţin performant în careul advers, însă are un şut puternic". 

Verkempinck speră să-l vadă pe Marin din nou performant la naţională: "Are nevoie să joace zece meciuri la rând. E un jucător care are nevoie de încredere şi de ritm. Avea toate acestea la Viitorul, fosta sa echipă, şi acolo a atins cel mai bun nivel al său. E logic ca acum să aibă mai puţină încredere în el, ţinând cont cât joacă. Tot ce vă pot spune este că are calităţile să se impună la Standard, dar antrenorul rămâne şeful". 

Agerpres