• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Mircea Rednic, tehnicianul echipei Excel Mouscron, este sigur că nu o va antrena din nou pe Standard Liege cât timp Olivier Renard va fi directorul sportiv al acestui club, scrie ziarul La Derniere Heure înaintea meciului de vineri (astăzi) dintre cele două formaţii, din etapa a 11-a a campionatului de fotbal al Belgiei.

Salvată cu greu de la retrogradare în sezonul trecut, Mouscron, la care evoluează Dorin Rotariu, este acum pe poziţia a 4-a şi Rednic vrea ca echipa lui să încheie sezonul regulat în primele şase locuri, pentru a evolua în aşa-numitul play-off I. Standard, la care joacă mijlocaşul român Răzvan Marin, ocupă locul 9.

Rednic, care a jucat cinci ani la Standard, pe care a şi antrenat-o în sezonul 2012-2013, a afirmat din nou că vrea să revină pe banca acestei echipe. "Da, voi reveni, dar nu cât timp Olivier Renard va fi acolo", a afirmat românul. "Standard va rămâne întotdeauna în inima mea. Acum sunt însă antrenorul lui Mouscron şi deci nu trebuie să-mi ascult inima!", a adăugat Rednic înaintea jocului de vineri, în care formaţia sa va fi gazdă.

Tehnicianul a estimat că echipa din Liege s-a schimbat mult. El nu crede că Standard este caracterizată de acea "grinta" (impetuozitate, combativitate) pe care doreşte s-o imprime actualul tehnician al echipei, portughezul Ricardo Sa Pinto.

"Spiritul lui Standard nu mai e acelaşi. Aud de multe ori cuvântul grinta, dar pentru mine grinta nu înseamnă Standard. Grinta e bună pentru Sint-Truidense sau Antwerp (formaţie pregătită de Ladislau Boloni - n. r.)", a spus Rednic.

Agerpres