• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alexandru Maxim a purtat, în premieră, banderola de căpitan la echipa germană VfB Stuttgart, în amicalul câştigat în Turcia, 2-0 contra lui Hannover, informează vineri site-ul oficial al federaţiei române de specialitate.

În ultimul amical din cantonamentul desfăşurat în Turcia, Maxim a purtat pentru prima dată banderola de căpitan, încredinţată de antrenorul Jurgen Kramny înaintea jocului.

"M-a surprins, nu mă aşteptam, dar pentru mine reprezintă o mare bucurie faptul că am purtat banderola de căpitan. Coechipierii chiar glumeau cu mine şi mă strigau căpitane după meci. Gestul pe care l-a făcut conducerea tehnică mă ajută pentru că astfel mi-au arătat în cel mai frumos mod încrederea pe care o au în mine. Mă face să mă simt bine şi să înţeleg că rolul meu la echipă este important. Uitându-mă în jur îmi dau seama că sunt unul dintre cei mai vechi jucători din club", a declarat Alexandru Maxim. El s-a transferat în Germania în ianuarie 2013.

În continuare, el a mai spus: "Atât ca purtător al tricoului cu numărul 10 la naţională, cât şi în calitate de căpitan la Stuttgart mă regăsesc într-un rol privilegiat. Acest lucru mă motivează. Îmi dau seama că aşteptările celor din jurul meu sunt mari, iar eu trebuie să mă ridic tot timpul la un anumit nivel. Voi lupta pentru a rămâne decarul României, dar şi pentru a purta şi în viitor banderola la club".

AGERPRES