• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Bayern Munchen a început anul 2016 cu o victorie la limită, 2-1 pe terenul lui Hamburg. Deși echipa lui Guardiola a plecat cu toate cele 3 puncte de pe Imtech Arena, jocul bavarezilor nu a strălucit, lucru recunoscut și de atacantul Robert Lewandowski, cel care a semnat ambele reușite ale formației din Munchen.

Atacantul polonez a deschis scorul în minutul 37 dintr-o lovitură de la 11 metri, acesta fiind de altfel și scorul pauzei. Gazdele au egalat imediat după reluare, când Xabi Alonso a deviat în proprie poartă o minge centrată în careului lui Neuer dintr-o lovitură liberă. Golul victoriei a fost unul norocos pentru Bayern. Muller a șutat din afara careului, iar Lewandowski a deviat în poarta lui Adler.

"În prima repriză am controlat jocul și totul a mers bine, dar când Hamburg a avut acea lovitură liberă am adormit puțin cu toții. Din fericire, am reușit să câștigăm în cele din urmă. Am realizat că încă mai avem nevoie de puțin timp să ne revenim după această pauză de iarnă, dar era foarte important să luăm toate cele 3 puncte în primul meci al anului" a recunoscut Robert Lewandowski.

De aceeași părere cu atacantul polonez este și Thomas Muller, cel care și-a trecut în cont o pasă de gol în victoria de la Hamburg. Guardiola va avea însă o săptămână să rezolve problemele. Următorul meci al lui Bayern e sâmbăta viitoare, acasă cu Hoffenheim, ultima clasată din Bundesliga.

După 18 meciuri, echipa lui Guardiola conduce detașat clasamentul în Germania. Bayern are 49 de puncte, cu 11 peste Borussia Dortmund, formație care are însă un meci mai puțin.

"Știam că pe acest teren nimic nu se obține ușor. Hamburg le-a făcut viața grea multor echipe aici. În ceea ce ne privește, știm că nu suntem încă la cel mai bun nivel al nostru, dar eu sunt mulțumit. Bineînțeles, vrem ca jocul nostru să crească de la meci la meci" a adăugat Thomas Muller.