• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Directorul executiv al Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a acuzat duminică FC Barcelona că îl manipulează pe tânărul internaţional francez Ousmane Dembele, care a tăiat toate legăturile cu gruparea germană de zece zile, în speranţa că va putea forţa astfel un transfer la formaţia spaniolă, informează AFP.

"Credeţi cu adevărat că un băiat de 20 de ani decide să nu mai vină la antrenament fără asentimentul noului club?", s-a întrebat Watzke în cursul unui interviu acordat postului de televiziune Sky Sports. El a adăugat că jucătorul va trebui să-şi ceară scuze dacă doreşte să revină la echipă.

Chestionat în legătură cu discuţiile purtate cu FC Barcelona pe tema acestui transfer, oficialul lui Dortmund a confirmat că a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii clubului catalan, însă nu s-a putut ajunge la niciun acord.

"Am constatat că poziţiile noastre sunt foarte îndepărtate şi ne-am despărţit fără niciun rezultat", a adăugat Watzke, afirmând că, după întâlnirea respectivă, Dembele a boicotat antrenamentul din 10 august, fără să anunţe pe cineva.

Directorul executiv al clubului Borussia Dortmund evaluează la "50%" şansele ca transferul lui Dembele la FC Barcelona să se realizeze, repetând că echipa sa nu este dispusă la nicio negociere, menţinându-şi pretenţiile iniţiale, evaluate de presa germană la 130 milioane euro.

"Ousmane a refuzat, pur şi simplu, să-şi facă treaba. El a intrat în grevă şi a fost suspendat. De atunci, jucătorul nu a cerut ridicarea suspendării sale", a mai spus Hans-Joachim Watzke.

Dacă FC Barcelona nu va plăti suma solicitată, Dembele "va fi din nou aici (la Dortmund), pe 1 septembrie", a continuat oficialul Borussiei. "Sunt sigur că va avea din nou plăcerea de juca. Însă dacă acest lucru se va produce, va trebui ca jucătorul să-şi facă mea cupla foarte clar, în faţa clubului şi a echipei", a subliniat Watzke.