• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Pep Guardiola a dat asigurări că atmosfera la Bayern Munchen ''este bună'', contrar a ceea ce scria joi revista Kicker, care cita un membru al efectivului bavarez.

"Este imposibil să ai un astfel de sezon, iar atmosfera să nu fie bună. Atmosfera este bună, foarte bună", a insistat Guardiola, nu fără să întrebe presa despre jucătorul anonim care a vorbit pentru Kicker, "un jucător pe care nu-l cunosc".

Sursa anonimă a lui Kicker a pus la îndoială atmosfera de la echipă din cauza exigenţelor lui Guardiola în privinţa comportamentului jucătorilor săi, în ce priveşte condiţia fizică şi concentrarea pe obiective.

"Unii jucători aveau câteva kilograme în plus (la reluarea campionatului) şi din cauza asta am spus că este nevoie de mai mult profesionalism", a explicat antrenorul catalan, fără totuşi să numească jucătorii vizaţi.

"Nu poţi câştiga titluri dacă jucătorii nu se comportă ca profesionişti", a subliniat el, indicând că a discutat "cu căpitanul Philipp Lahm şi cu (directorul sportiv) Matthias Sammer despre necesitatea de a nu se mai călători în ziua liberă, când ei au nevoie de odihnă".

"Mă aflu aici pentru a le oferi tot ce-i mai bun jucătorilor mei, asta-i tot", a insistat el, subliniind importanţa de a rămâne "foarte concentraţi", mai ales în săptămânile cu două meciuri prevăzute în februarie în Cupa Germaniei şi Liga Campionilor.

Dacă este prea exigent? "Am nevoie de presiune, asta este munca mea. Voi continua să pun presiune pe jucători. Din prima până în ultima mea zi, mă aflu aici pentru a mă bate", a spus el.

La 45 de ani, Guardiola poate visa la o triplă pentru al treilea şi ultimul său sezon în Bavaria, înainte de a-i lăsa locul pe bancă lui Carlo Ancelotti.