• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Cu 3 ani în urmă, Bayern Munchen a anunţat că Pep Guardiola va fi noul antrenor al bavarezilor începând cu vara lui 2013. În acest timp, tehnicianul de 44 de ani a intrat în istoria Budesligii, fiind antrenorul cu cel mai bun procentaj de puncte pe meci.

Guardiola a adunat nu mai puţin de 2,52 puncte pe meci, depăşindu-l clar la acest capitol pe Sascha Lewandowski (2,04). Al treilea în acest top este Ottmar Hitzfeld (1,98), care este urmat de Louis van Gaal (1,94) şi Udo Lattek (1,87). Din această ierarhie fac parte antrenorii care au stat pe bancă cel puţin 34 de meciuri în prima ligă germană.

De la venirea în Bavaria, Pep şi-a adjudecat deja două titluri, o Cupă a Germaniei, o Supercupă a Germaniei şi un Campionat Mondial al Cluburilor. Bayern este favorită să câştige campionatul şi în această stagiune: are un avans de 8 puncte în faţa Borussiei Dortmund, la finalul turului.

Totuşi, antrenorul nu a avut acelaşi succes ca la Barcelona, atunci când a venit vorba de Champions League. Sub comanda lui, munchenezii s-au oprit de două ori în semifinalele competiţiei, fiind eliminaţi de Real Madrid şi Barcelona.

În acest sezon, Bayern Munchen se va duela în optimile competiţiei cu Juventus Torino.