• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Bayern Munchen este lider în campionat, însă atmosfera în echipă ''nu este aşa bună'', potrivit unuia dintre jucătorii lui Pep Guardiola, scrie joi revista Kicker. 

Această situaţie ar fi legată de numeroasele accidentări care afectează clubul, dar şi de raportul dintre Guardiola, care din vară va pleca, şi echipa sa, anunţă revista care citează un jucător ce a dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Zvonul intervine cu trei zile înaintea primului meci din acest an în faţa publicului său de pe Allianz Arena, duminică, împotriva penultimei clasate, Hoffenheim

Catalanul, a cărei plecare a fost anunţată la jumătatea lunii decembrie, îşi doreşte să-i ofere lui Bayern un al 4-lea titlu naţional la rând, visând la tripla cu Liga Campionilor şi Cupa Germaniei

Accidentarea lui Jerome Boateng (aductori) încă de la reluarea campionatului, în victoria obţinută la Hamburg (2-1) a pus presiune pe antrenor. Fundaşul central internaţional este al 14-lea jucător accidentat de la începutul sezonului. Franck Ribery, Mario Goetze, Mehdi Benatia şi Rafinha lipsesc în continuare "la apel". 

Guardiola a avut deja probleme cu corpul medical al clubului, aflate la originea plecării doctorului Müller-Wohlfahrt în sezonul trecut. Unii au reproşat apoi o revenire mult prea devreme, după o accidentare, a lui Ribery, rapid stopată de o nouă accidentare luna trecută, după 9 luni de indisponibilitate cauzată de o gleznă recalcitrantă. 

Guardiola, care ţine să părăsească Bavaria cel puţin cu un al 4-lea titlu naţional la rând, ar fi pus presiune pe jucători cerându-le mai mult profesionalism şi o o condiţie fizică exemplară.  Chiar dacă a felicitat grupul după victoria (2-1) obţinută la Hamburg, Pep a adăugat totuşi: ''ne-am fi putut uşura sarcina dacă am fi fost super abili''. 

Tehnicianul s-a mai confruntat cu o problemă în vestiar la primul său sezon munchenez, la sfârşitul lui noiembrie 2013. Catalanul a fost foarte iritat că o sursă din cadrul clubului a dezvăluit detalii tactice în presa germană cu câteva ore înaintea victoriei (3-0) în faţa Borussiei Dortmund

''Nu contează cine este, vor cădea capete. Îl voi da afară de la club şi nu va mai juca niciodată pentru mine'', a ameninţat el, susţinut de preşedintele clubului, Karl-Heinz Rummenigge, care a asigurat că ''aşa ceva nu se va mai întâmpla''. Însă, de atunci, informatorul a rămas necunoscut.