France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Mesajul fanilor FCSB-ului, după ce Lupu a spus că merge la derby-ul cu Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

VIDEO Argentina - Iran 1-0. Messi a adus victoria în minutul 90+1! Ocaziile mari au fost ale persanilor

21.06.2014, 15:57

Argentina s-a calificat în optimile de finală ale CM 2014 după victoria la limită, 1-0, cu Iran, dar n-a convins în primele două meciuri din grupă. Sâmbătă, la Belo Horizonte, Lionel Messi și-a salvat echipa cu un gol marcat în minutul 90+1, dar ocaziile cu adevărat importante au aparținut iranienilor.

MESSI
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Elevii lui Alejandro Sabella au început relaxați disputa și după ce Higuain, scăpat singur, a fost blocat de Haghighi, se părea că e doar o chestiune de minute până la deschiderea scorului. Au urmat apoi patru situații de gol ale sud-americanilor, irosite nonșalant.

CLICK AICI PENTRU VIDEO REZUMATUL MECIULUI ARGENTINA - IRAN

Abia în minutul 42 argentinienii au simțit primul șoc, când lovitura de cap trimisă de Hosseini, după centrarea lui Dejagah, din corner, a trecut milimetric peste poartă. Zece minute mai târziu, Romero avea să intervină prima oară salvator în fața lui Reza Ghoochannejhad. Atacantul Iranian a trimis cu capul din plonjon, dar Romero a reușit să blocheze și să se opună unei deschideri de scor surprinzătoare.

Tot asiaticii aveau să treacă pe lângă gol în minutul 68, când același Romero a respins de sub transversală balonul trimis cu capul de Dejagah. Abia după această fază a părut că Messi și compania se trezesc și realizează dimensiunea pericolului, dar Di Maria, scăpat singur în careu în minutul 75, nu l-a putut învinge pe Haghighi.


A venit apoi minutul 86, cu același Reza Ghoochannejhad scăpând singur în careu, dar Romero a reușit să respingă și de această dată șutul iranianului.

Și când toată lumea se pregătea de o uriașă surpriză, un egal alb contra Iranului, Argentina a fost salvată de Messi, care a driblet scurt la amrginea careului și a șutat apoi la colțul lung. Era minutul 90+1 și jucătorul Barcelonei a ieșit în evidența când era mai mare nevoie, În rest, Messi a fost discret, blocat impecabil de iranieni.

Un success la limită așadar, care a arătat limitele relative ale argentinienilor, dar totodată și capacitatea lor de a nu intra în panică în momentele dificile. Succesul califică în optima formația sud-americană, după două etape din faza grupelor.


LIVE TEXT

FINAL! Argentina învinge greu, dar are șase puncte și e calificată în optimi!

Min. 90+3: Iese Di Maria, intră Biglia.

MIN. 90+1. GOOOOOL ARGENTINA! GOOOOOL MESSI! Pătrundere din dreapta, dribling scurt și șut cu stângul, la colțul lungă, fără șansă pentru portarul Alireza Haghighi.


Min. 87: Iese Hajisafi și intră Reza Haghighi. Ultima schimbare efectuată de antrenorul Iranului, Carlos Quieroz.

Min. 86: URIAȘĂ OCAZĂ IRANIANĂ! Reza Ghoochannejhad scapă singur în careul Argentinei, șutează spre colțul lung, dar Romero se întinde și reușește să respingă!

Min. 85: Iese Dejagah și intră Jahan Bakhsh.

Min. 84: Palacio trimite cu capul din lateral stânga, Haghioghi respinge în corner.

Min. 76: Iese Shojaei și intră Heydari. La argentinieni, dublă schimbare. Ies Kun Aguero și Higuain, intră Lavezzi și Palacio.

Min. 75: Cea mai mare ocazie argentiniană! Di Maria primește în careu, singur cu Hagighi, dar șutează de la 7 metri în portarul iranian.

Min. 74: Messi trimite în plasa laterală, din lovitura liberă dictată anterior.

Min. 73 : Shojaei e avertizat pentru un fault la marginea careului, asupra lui Di Maria.

Min. 68: Montazeri centrează de pe dreapta, Dejagah reia cu capul, dar Romero scoate miraculos de sub transversală! Încă o ocazie imensă a iranienilor.

Min. 66: Centrare a iranienilor de pe stânga, Garay respinge eronat, dar din fericire mingea se duce în corner.

Min. 63: Hajsafi șutează de la distanță, mingea e deviată și Romero nu poate evita cornerul.

Min. 60: Messi are prima ocazie din acest meci. Clasic pentrud ecarul argentinian, șut cu efect din marginea careului, dar mingea se duce afară.

Min. 54: Dejagah intră în careu talonat de Zabaleta, este blocat și solicită penalty. Arbitrul Milorad Mazic e înconjurat de iranieni, care protestează pentru că nu s-a acordat penalty.

Min. 53 : Nekounam vede primul galben al meciului, după un fault asupra lui Gago.

Min. 52: OCAZIE IMENSĂ IRAN! Montazeri a centrat de pe dreapta, Reza Ghoochannejhad trimite cu capul, din plonjon, de la 10 metri, dar Romero respinge cu dificultate.

Min. 50: Combinație pe dreapta a argentinienilor, Messi îi pasează lui Zabaleta, dar acesta șutează cu efect, spre colțul lung, pe lângă poartă.

Min. 46: A început repriza a doua.

PAUZĂ

Min. 45+2: Șansă pentru iranieni, la o centrare de pe stânga a lui Dejagah. Balonul e respins de Zabaleta, dintr-o zonă periculoasă pentru Argentina. Imediat apoi se fluieră finalul primei reprize.

# În primele 40 de minute, Argentina a avut 84% posesie. 

Min. 42: OCAZIE URIAȘĂ A IRANULUI! Dejagah centrează din corner, de pe dreapta, Hosseini reia cu capul, de la colțul scurt, milimetric peste poartă!

Min. 37: Messi centrează din lovitură liberă, lateral stânga, Garay trimite de la 4 metri, singur, cu capul, peste transversală.

Min. 33: Lovitură liberă de la 21 de metri pentru Argentina, execută Messi, dar trimite peste poartă.

Min. 24: Corner de pe stânga, Rojo se înalță în careul mic și trimite cu capul, puțin pe lângă poartă.

Min. 22: Aguero șutează de la 13 metri, dar Haghighi respinge balonul cu un reflex spectaculos. Cea mai mare ocazie a partidei!

Min. 15: Probleme pentru portarul iranian. Haghighi primește îngrijiri medicale în propriul careu, după faza la care l-a blocat pe Higuain. Goalkeeperul și-a revenit și continuă jocul.

Min. 13: Pasă perfectă a lui Zabaleta pentru Higuain, rămas singur în careu, dar blocat de portarul Haghighi.

Min. 10: Argentinienii nu găsesc deocamdată drumul spre poarta adversă și în ciuda unei dominări autoritare, n-au avut vreo ocazie.

Min. 1: A început partida.

ECHIPELE DE START

Argentina: 1. Sergio Romero - 4. Pablo Zabaleta, 17. Federico Fernandez, 2. Ezequiel Garay, 16. Marcos Rojo - 5. Fernando Gago, 14. Javier Mascherano, 7. Angel Di Maria - 10. Lionel Messi (căpitan), 9. Gonzalo Higuain, 20. Sergio Aguero. Selecţioner: Alejandro Sabella. Rezerve: 12. Agustin Orion, 21. Mariano Andujar - 3. Hugo Campagnaro, 6. Lucas Biglia, 8. Enzo Perez, 11. Maxi Rodriguez, 13. Augusto Fernandez, 15. Martin Demichelis, 18. Rodrigo Palacio, 19. Ricky Alvarez, 22. Ezequiel Lavezzi, 23. Jose Basanta.

Iran: 12. Alireza Haghighi - 4. Jalal Hosseini, 5. Amir Sadeghi, 15. Pejman Montazeri, 23. Mehrdad Pooladi - 14. Andranik Teymourian, 6. Javad Nekounam (căpitan) - 21. Ashkan Dejagah, 7. Masoud Shojaei, 3. Ehsan Hajsafi - 16. Reza Ghoochannejhad. Selecţioner: Carlos Queiroz. Rezerve: 1. Rahman Ahmadi, 22. Daniel Davari - 2. Khosro Heydari, 8. Reza Haghighi, 9. Ali Reza Jahanbakhsh, 10. Karim Ansarifard, 11. Ghasem Haddadifa, 13. Hossein Mahini, 17. Ahmad Alenemeh, 18. Bakhtiyar Rahmani, 19. Hashem Beikzadeh, 20. Steven Beitashour.

Arbitru: Milorad Mazic; Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (toţi din Serbia); arbitru de rezervă: Norbert Hauata (Tahiti)

Etichete: argentina - iran cm 2014 , argentina - iran live , argentina - iran video , argentina - iran live video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Mesajul fanilor FCSB-ului, după ce Lupu a spus că merge la derby-ul cu Rapid

Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala Cupei României
dorinel-alonso
Video Fără precedent! Ce a pățit fotbalistul care i-a deranjat pe adversari cu un laser
nahuel
Zeljko Kopic, detalii despre Josue Homawoo, fundașul care l-a băgat în spital pe Luca Mihai
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist