• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, consideră că ar fi prematură introducerea arbitrajului video la viitoarea ediţie a Cupei Mondiale, programată anul viitor în Rusia, estimând că arbitrul trebuie ”să rămână judecătorul”, după cum a declarat într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica, informează AFP.

Este prea devreme”, a răspuns Ceferin la întrebarea referitoare la introducerea sistemului VAR la turneul final din Rusia, dorită de preşedintele FIFA, Gianni Infrantino.

Ştiu că nu ne vom întoarce înapoi, însă în privinţa acestui subiect eu sunt puţin conservator. Arbitrul trebuie să rămână judecătorul. În caz contrar, este ca şi cum un robot ar lua deciziile”, a adăugat conducătorul fotbalului european.

International Football Association Board (IFAB), organismul care garantează legile jocului de fotbal, urmează să ia în luna martie o decizie în privinţa autorizării sistemului de arbitraj video (VAR). Acest sistem a fost deja testat în mai multe competiţii organizate de FIFA, și este utilizat în două dintre primele cinci campionate ale Europei, Serie A și Bundesliga.

VAR, acronimul de la video assistant referee, este utilizat atunci când arbitrul nu este convins că un gol a fost marcat regulamentar, că un penalty trebuie acordat sau când nu este sigur dacă trebuie să scoată din buzunar cartonașul roșu. De asemenea, acesta poate fi folosit și când vine vorba despre identificarea greșită a unui jucător care urmează să fie avertizat.

AGERPRES

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT