• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chile a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, dar federaţia din această ţară ia în calcul posibilitatea de a depune o plângere, după evenimentele din finalul partidei Peru - Columbia 1-1, rezultat care a eliminat-o pe dubla campioană de la Copa America din cursa pentru turneul final din Rusia.

În ultimele minute ale meciului de la Lima, Radamel Falcao a fost surprins de camere în timp ce vorbea cu adversarii, cărora părea să le spună să joace la trecerea timpului, pentru că rezultatele de la celelalte partide sunt avantajoase pentru ambele formaţii. Acest scenariu a fost confirmat atât de atacantul lui AS Monaco, cât şi de peruanul Renato Tapia.

"Ştiam scorurile celorlalte meciuri. Asta e tot ce i-am spus lui Paulo Guerrero", a spus Falcao, în timp ce Tapia a precizat: "Am vorbit cu Falcao şi mi-a spus că ambele echipe sunt calificate".

Astfel, potrivit cotidianului La Tercera, oficialii federaţiei chiliene se gândesc să facă apel la FIFA, considerând că ceea ce s-a întâmplat în peru poate fi încadrat în categoria "meci aranjat". În astfel de cazuri, potrivit unei circulare FIFA din 2014, printre sancţiuni se numără şi excluderea din competiţie.

Cu alte cuvinte, Chile speră să obţină pedepsirea celor două naţionale şi astfel să ajungă la turneul final din Rusia la "masa verde".

Chilienii au încheiat pe locul 6 preliminariile din America de Sud, după Columbia, care s-a calificat direct la Cupa Mondială, şi Peru, naţională care va disputa un baraj cu Noua Zeelandă pentru a ajunge la turneul final pentru prima oară din 1982.