• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Nu doar Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din naţionala Italiei după returul barajului de calificare la Campionatul Mondial, 0-0 cu Suedia. Şi Daniele De Rossi a anunţat că nu va mai juca pentru "squadra azzurra" după ratarea calificării la turneul final din Rusia, care va fi primul Mondial fără Italia după 60 de ani.

"Am purtat acest tricou timp de 16 ani, este trist să ştiu că a fost ultima dată. Aventura mea se încheie aici, însă nu pot fi mai mândru de ce am realizat de-a lungul anilor şi de toţi cei alături de care am jucat", a fost anunţul mijlocaşului în vârstă de 34 de ani al Romei.

Daniele De Rossi a jucat 117 meciuri pentru naţionala Italiei, în tricoul căreia a marcat 21 de goluri.

De Rossi a refuzat să intre pe teren contra Suediei. Nu a vrut să iasă la încălzire în repriza secundă şi i l-a arătat selecţionerului Giampiero Ventura pe atacantul lui Napoli, Lorenzo Insigne, care nu a fost folosit deloc pe San Siro, după ce fusese introdus doar 14 minute la Solna.

"De ce naibii ar trebui să intru eu? Nu avem nevoie de egal aici, ci de victorie", a fost reacţia lui Daniele De Rossi atunci când a fost trimis la încălzire.

VIDEO MOMENTUL ÎN CARE DE ROSSI A REFUZAT SĂ INTRE

"Veteranul" Romei şi-a explicat reacţia la final.

"Am spus că suntem aproape de final şi trebuie să câştigăm, aşa că ar fi mai bine să trimitem atacanţii la încălzire şi am arătat înspre Insigne. Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva, însă aşa am simţit, că ar fi mai bine să intre Insigne în acel moment", a spus De Rossi, care a dezvăluit şi cum au trăit coechipierii săi ratarea calificării: "A fost o atmosferă de înmormântare în vestiar deşi nu murise nimeni".

Presa italiană susţine că, în afara lui Buffon şi De Rossi, şi fundaşii lui Juventus, Chiellini şi Barzagli, s-ar putea retrage din naţionala Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT