• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Italia - Suedia 0-0. Pentru prima oară în ultimii 60 de ani, Italia ratează un turneu final de Campionat Mondial. Giampiero Ventura, selecţionerul "squadrei azzurra", va fi cu siguranţă înlocuit.

După ce a reuşit performanţe bune la Bari şi Torino, Ventura (69 de ani) a capotat în faţa celui mai important examen din carieră. Italia a pierdut barajul şi ratează pentru a doua oară în istorie Mondialul.

Cu siguranţă că selecţionerul va fi schimbat în acest context, presa din Cizmă vorbind chiar de posibila lui înlocuire şi în caz de calificare. În locul său au fost vehiculate numele lui Carlo Ancelotti, lui Antonio Conte și al selecţionerului naţionalei de tineret a Italiei, Luigi De Biagio.

Însă, chiar azi, în ziua meciului cu Suedia, cele mai importante publicații din Italia au dat de înțeles că Massimiliano Allegri are cele mai mari șanse să îl înlocuiască.

Potrivit ziariștilor de la Gazzetta dello Sport, FIGC speră să numească un antrenor cu o vastă experiență pentru a revigora echipa națională. Ziariștii italieni explică faptul că Ancelotti este "prima opțiune pe care Federația a luat-o în considerare”, iar revenirea lui Antonio Conte la națională este de asemenea o posibilitate, dar Allegri are cele mai mari șanse. În plus, antrenorul "ar fi fericit, după ce și-a exprimat public doleanța de a ocupa acest post”, deși el și-a extins contractul cu Juventus până în 2020, în cursul acestei veri.