• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018 nu are doar implicații sportive în Italia. Fostul președinte al Comitetului Olimpic Italian, Franco Carraro, a afirmat că eșecul uriaș va avea și implicații asupra economiei țării.

Înfrângerea în fața Suediei din barajul de calificare la turneul final din Rusia ar putea genera o gaură în economia Italiei de peste un miliard de euro, potrivit lui Carraro.

Asta va costa țara în jur de 500-600 de milioane și trebuie să vedem din ce punct de vedere vorbim. Direct sau indirect. Inidrect, probabil va fi mai mult de un miliard. De fapt, sigur va fi mai mult de un miliard”, a spus acesta.

După eșecul răsunător din această campanie de calificare, Carraro a refuzat însă să-i critice pe președintele Federației Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, și pe selecționerul Gian Piero Ventura.

Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, după ce, mai întâi, a terminat pe locul secund într-o grupă câștigată de Spania, iar, apoi, a pierdut barajul cu Suedia, scor general 0-1. Nordicii s-au impus la limită acasă, iar, marți, pe San Siro, au reușit să reziste 90 de minute fără să primească gol.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT