• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Victoria spectaculoasă de pe terenul Viktoriei Plzen, scor 4-1, le-a adus celor de la FCSB nu doar calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, ci şi siguranţa prezenţei în grupele Europa League.

Altfel, roş-albaştrii vor juca pentru a 16-a oară în grupele unei competiţii continentale. Din acest punct de vedere, vicecampioana României este lider detaşat într-un clasament al echipelor din ţara noastră, dar si singura formaţie cu peste 10 calificări în grupe.

Următoarea clasată în această ierarhie este CFR Cluj, cu patru prezenţe în grupe, în timp ce marea rivală a roş-albaştrilor, Dinamo, are doar trei calificări, la fel ca Rapid. Urmează Astra Giurgiu (2) şi un grup de cinci echipe, unele dintre ele desfiinţate, cu o singură prezenţă în grupe - Poli Timişoara, FC Vaslui, Oţelul Galaţi, Unirea Urziceni şi Pandurii Tg. Jiu.

Practic, celelalte echipe din România la un loc au 17 calificări în grupe, doar una în plus faţă de cele reuşite de FCSB. 

Şapte dintre cele 16 prezenţe în grupe ale FCSB au fost în Liga Campionilor - trei la mijlocul anilor '90 şi patru după anul 2006, cel în care echipa patronată de Gigi Becali a obţinut cel mai bun rezultat românesc în Europa după Revoluţie, semifinale în Cupa UEFA.

În ultimii 14 ani, roş-albaştrii au ratat o singură dată calificarea în grupele unei competiţii europene. S-a întâmplat în sezonul 2015/16, când actuala echipă a lui Nicolae Dică a fost eliminată din UCL de Partizan Belgrad şi din UEL de Rosenborg.

Meritul actualei vicecampioanei este cu atât mai mare cu cât de fiecare dată a fost nevoită să treacă cel puţin un tur preliminar pentru a se califica în grupe. FCSB nu a câştigat campionatul în perioada 2008-2011, când România a trimis campioana direct în grupele UCL.