• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Starea gazonului de pe Arena Naţională i-a speriat şi pe portughezi. Ziarele lusitane au atras atenţia asupra acestui lucru, mai ales că, pe lângă returul din play-off-ul Champions League, aceştia se tem şi de eventualele accidentări.

William Carvalho, Adrien Silva, Gelson Martin sau Bast Dost sunt jucători care pot fi vânduţi pe bani buni de Sporting, iar eventuale accidentări la meciul retur ar putea să îi coste pe lusitani.

Deşi stadionul a costat 230 de milioane de euro, pentru scurte perioade acesta a beneficiat de o suprafaţă de joc rezonabilă.

Acelaşi lucru se întâmplă şi acum, după o vară în care temperaturile au fost foarte ridicate. Gazonul este pârjolit şi doar în anumite zone putem spune cu certitudine că există iarbă.

Firma de mentenanţă care se ocupă de Arena Naţională din Bucureşti a schimbat pentru ultima oară gazonul în octombrie 2016. Acea acţiune a reprezentat cea de-a 7-a schimbare a gazonului care a găzduit primul meci în septembrie 2011: România-Franţa 0-0. După ce au fost achiziţionate cele două sisteme care ajută la întreţinere, cel de sub gazon, folosit pentru aerare, fertilizare şi drenaj, şi cel de suprafaţă, pentru fotosinteză, durata de viaţă a gazonului pe Arena Naţională ar fi trebuit să depăşească un an. Nu s-a întâmplat aşa, astfel că la 10 luni terenul de pe cel mai mare stadion al ţării arată deplorabil. O nouă schimbare este va costa circa 200.000 de euro, dar este absolut necesară având în vedere că de arenă beneficiază atât FCSB, Dinamo, dar şi echipa naţională.