• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cristian Chivu este singurul jucător român care a câştigat noul format al UEFA Champions League. A reuşit această performanţă cu Interul condus magistral de Jose Mourinho, în 2010, unul care a făcut tripla istorică în Italia, campionat - Cupă - UCL.

Fostul căpitan al naţionalei a dezvăluit pentru Gazzetta dello Sport care a fost primul lucru pe care l-a făcut după finala câştigată în faţa lui Bayern Munchen, 2-0 pe "Santiago Bernabeu".

"Primul lucru pe care l-am făcut după meci a fost să fumez o ţigară în vestiar. Mourinho m-a întrebat dacă ar fi fost o problemă să joc în flancul stâng, dar pentru mine nu a fost. Aş fi jucat şi în poartă pentru el", a rememorat Chivu.

Chivu a mai vorbit şi despre situaţia actuală de la Inter, dar şi despre campionatul Italiei: "Cel mai bun transfer al acestei veri este Spalletti, cea mai bună alegere pe care o puteau face.

Belotti este cel mai bun atacant din Italia, creşte de la meci la meci. Nu îl consider pe Mertens un atacant de careu, dar joacă incredibil acolo".

În finala din 2010 a Ligii, Chivu a fost titular, fiind înlocuit după 68 de minute de Dejan Stankovic. El a primit un cartonaş galben, având probleme în a-l ţine departe de poartă pe Arjen Robben.

Eroul grupării de pe Meazza a fost Diego Milito, cel care a reuşit o dublă, în minutele 35 şi 70.

Chivu a jucat la Inter în perioada 2007-2014 şi a marcat trei goluri în cele 168 de meciuri adunate. De asemenea, fostul jucător al Universităţii Craiova a câştigat 8 trofee: Champions League, CM al Cluburilor, 3 titluri în Serie A, două Cupe ale Italiei şi o Supercupă a Italiei.