• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Anderlecht a suferit al doilea eşec categoric în grupele Champions League, 0-3 cu Celtic, la Bruxelles, într-un meci în care Nicolae Stanciu a fost trimis pe teren abia în minutul 57, când scoţienii aveau deja un avantaj de două goluri, în timp ce Alex Chipciu a fost integralist.

Absenţa lui Stanciu dintre titulari a surprins, mai ales că fotbalistul de 24 de ani a fost decisiv pentru campioana Belgiei la sfârşitul săptămânii trecute, contra lui Beveren, când a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă în victoria cu 2-1. Antrenorul interimar al lui Anderlecht, Nicolas Frutos, a explicat că Stanciu nu a jucat din primul minut din raţiuni tactice.

"Ideea noastră a fost clară. Celtic e o echipă cu o posesie enormă. Am vrut să ne apărăm cu cinci oameni şi cât mai compact. Am vrut să lăsăm iniţiativa celor de la Celtic, iar lateralii Chipciu şi Appiah să urce la momentul potrivit.

Ar fi fost mai simplu că jucăm cu trei mijlocaşi defensivi, dar l-am vrut pe Hanni pe post de număr 10. M-am gândit până în ultimul moment să-l pun pe Stanciu în locul lui Hanni, dar Stanciu e mai bun pe spaţii mici, iar acum era nevoie de cineva care să acopere spaţii mari", a declarat Frutos, la finalul partidei.

Stanciu a intrat în locul fundaşului Olivier Deschacht, însă abordarea mai ofensivă a lui Anderlecht în ultima jumătate de oră nu a mai putut salva rezultatul. Ba mai mult, oaspeţii au mai înscris odată, în prelungirile meciului, iar şansele belgienilor de a se califica măcar în Europa League sunt tot mai mici.

După două etape, campioana Belgiei are 0 puncte şi golaveraj 0-6 în Grupa B a UCL, din care mai fac parte Paris St. Germain şi Bayern Munchen.