• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Evoluția francezului Antoine Griezmann în dubla pe care Atletico Madrid o va disputa împotriva campioanei Germaniei, Bayern Munchen, în Champions League, este decisivă pentru stabilirea Balonului de Aur, în 2016, scrie goal.com.

Primul meci dintre cele două echipe care s-au duelat în semifinalele ediției precedente a Ligii se va disputa astăzi, de la ora 21:45, la Madrid, iar Griezmann, care a pierdut trei trofee la rând în fața lui Ronaldo - Champions League, Euro 2016 și "Jucătorul anului", este obligat să strălucească în tricoul lui Atletico pentru a spera să lase o ultimă impresie puternică și să îi sufle portughezului Balonul de Aur. 

Schimbarea regulilor de acordare a Balonului de Aur, care prevede că în 2016 decizia aparține exclusiv jurnaliștilor sportivi, îl avantajează pe Griezmann. Gesturile de frustrare ale lui Ronaldo pot intra și ele în balanță, însă, șeptarul lui Real Madrid a înscris deja de două ori în acest sezon de Champions League. Cea mai "proaspătă" reușită a portughezului a venit marți, în fața rivalei lui Bayern, Borussia Dortmund, în minutul 17.

Griemann are nevoie de evoluții peste cele ale portughezului, pentru care antrenorul său, Zinedine Zidane face lobby în detrimentul conaționalului său. "Nu doar pentru că este jucătorul meu, ci pentru că a avut un an excepţional. Sunt puţini jucători care reuşesc ce a reuşit el. De aceea i-aş da Balonul de Aur lui Cristiano. Griezmann a avut prestaţii bune şi nu e nevoie să mai spun ce poate realiza. Merită să fie pe podium", a precizat Zidane.