• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Barcelona a remizat la Torino, 0-0, cu Juventus, și a ajuns la al doilea meci consecutiv în Liga Campionilor în care nu marchează, după ce, în precedenta etapă, a înregistrat un rezultat similar la Pireu cu Olympiacos.

Ultima dată când catalanii au mai realizat o asemenea contraperformanță în 2000, atunci când echipa preluată de Lorenzo Serra Ferrer de la Louis van Gaal n-a reușit să puncteze în două meciuri disputate în prima fază a grupelor din sezonul 2000-2001.

Atunci, Barcelona a pierdut cu 0-3, la Istanbul, contra lui Beșiktaș, după golurile marcate de Ahmet Dursun (minutele 38 și 75) și Pascal Nouma (87), pe 19 septembrie, iar, peste o săptămână, Milan a venit pe Camp Nou și a câștigat cu 2-0, datorită reușitelor lui Francesco Coco (45+1) și Oliver Bierhoff (71).

Barcelona a ratat atunci calificarea în a doua fază a grupelor Ligii Campionilor, după ce a terminat pe locul trei (a mers în Cupa UEFA, competiție din care a fost eliminată în semifinale, de Liverpool, viitoarea câștigătoare a trofeului).

Catalanii au terminat atunci cu opt puncte, cu unul mai puțin decât Leeds United (locul al doilea) și cu trei în urma Milanului (primul loc).

Lorenzo Serra Ferrer, antrenorul din 2000 al catalanilor, s-a aflat, mai târziu, în 2006, pe banca lui Betis Sevilla, atunci când andaluzii au fost eliminați de Steaua din Cupa UEFA, după 0-0 la București și 3-0 pe ”Benito Villamarin” (stadion care se numea atunci ”Manuel Ruiz de Lopera”, după președintele clubului din acele vremuri).

Acum, situația nu este însă deloc dramatică. După egalul de la Torino, Barcelona și-a asigurat calificarea în optimile de finală, de pe primul loc al grupei D. Mai mult decât atât, echipa lui Valverde merge impecabil și în campionat, unde are patru puncte avans în fața Valenciei și zece în fața lui Real și Atletico.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT