• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Viktoria Plzen - FCSB 1-4. Gigi Becali a anunțat că nimeni nu îi va mai sta în cale echipei lui Nicolae Dică după calificarea în play-off-ul Champions League.

Cel puțin 12 milioane de euro vor intra în conturile roș-albaștrilor, iar Becali anunță noi transferuri: cel mai tare ar fi cel al lui Alexandru Băluță, mijlocașul ofensiv al rivalei din Craiova.

”De acum încolo nu mai contează, nu mai sunt emoţii, ne-am îndeplinit obiectivul, play-off-ul. La ora asta, noi încasăm aproximativ 12 milioane de euro, cu tot cu bilete. Sunt trei milioane că jucăm play-off-ul, două că intrăm în Liga Europa, cinci, mai luăm vreo trei milioane market-pool-ul, opt, mai luăm să zicem un milion jumătate, două din ce jucăm acolo.

Luăm şi din bilete vreo două milioane. Şi acum facem strategia de viitor. O să iau unul sau doi fundaşi centrali şi chiar un mijlocaş central, coordonator. Fundaşii centrali o să-i aducă MM cu Dică. Ceilaţi de la mijloc în sus îi aduc numai şi numai eu, şi mijocaşi şi atacanţi. Eu cumpăr 4,5 jucători, investesc acum. Cumpăr 4-5 cinci şi îi spulber pe toţi. Din campionatul nostru, normal, 4-5 iau. Să fie la Steaua. Îi plătesc clauza de trei miloane lui Băluţă. Poate, zic şi eu acum, nu ştiu. De acum va veni hegemonia Stelei. De ce?

Bani, investiiţii şi cu asta, basta. Dacă nu te bagi se alege praful. Nu m-am băgat acum, la meciul ăsta, dar mă bag în general, aduc jucători şi mă aplic la echipă. Nu mă bag în alcătuirea primului 11 niciodată. Ne consultăm", a spus becali, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Născut la Craiova, Băluță este un produs al școlii de fotbal Gică Popescu, a ajuns apoi la Chindia Târgoviște, de unde a fost cumpărat de Viitorul. CS U Craiova l-a luat în 2014 de la echipa lui Hagi pentru 200.000 de euro.

107 meciuri, 14 goluri și 11 pase de gol are Băluță în tircoul celor de la CS U Craiova.

1,3 milioane de euro este cota de piață a lui Băluță, conform transfermarkt.com.