• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Benfica a obţinut o victorie mare, scor 1-0, în partida tur a optimii Champions League. Lusitanii nu se pot considera favoriţi la calificare încă, judecând după raportul de forţe din teren. Unicul gol al partidei a fost înscris în prelungiri, de golgheterul Jonas.

Seară specială pe Da Luz, acolo unde Axel Witsel şi Ezequiel Garay se întorceau din postură de adversari. Zenit a impresionat în grupele Ligii, câştigându-şi grupa cu 5 victorii, însă mulţi specialişti îi considerau pe "vulturi" favoriţi, în condiţiile în care ruşii nu mai evoluaseră într-un meci oficial de la jumătatea lui decembrie.

VIDEO: AICI AI REZUMATUL PARTIDEI

Faptul că nu au avut partide în picioare s-a simţit doar în ultima treime a partidei, când Hulk&Co au cedat iniţiativa. În rest, elevii lui Villas-Boas au controlat, uneori de-o manieră clară, partida.

Dar ocaziile lui Dzyuba şi Shatov s-au răzbunat, şi pe fondul oboselii acumulate de oaspeţi. Gaitan, în minutul 69 a ratat ocazia meciului, permiţându-i lui Lodigin să se remarce, pentru ca apoi, în minutul 90+1, Jonas să finalizeze, cu capul, o lovitură liberă din partea dreaptă.

De notat că Benfica are un handicap în perspectiva calificării în sferturile de finală. Apărarea lusitanilor este în piuneze: dacă Luisao, stâlpul de control al defensivei va rata tot sezonul, în retur va lipsi şi Jardel, celălalt fundaş central titular. Acesta a văzut galben în minutul 35 al disputei cu Zenit.

Benfica era, pe hârtie, favorită ca urmare a faptului că jucătorii ei aveau meciuri în picioare. Nu s-a văzut asta pe teren decât în ultimele 25-30 de minute.

Echipele de start

Benfica: Julio Cesar - Jardel, Lindelof, Samaris, Eliseu - Sanches, Pizzi, Gaitan, Almeida - Jonas, Mitroglou

Zenit: Lodygin - Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito - Javi Garcia, Witsel - Shatov, Danny, Hulk - Dzyuba

Programul meciurilor tur din optimile UEFA Champions League:

Miercuri, 17 februarie, ora 21:45:

Gent - Wolfsburg

AS Roma - Real Madrid

Marţi, 23 februarie, ora 21:45:

Arsenal - Barcelona

Juventus - Bayern

Miercuri, 24 februarie, ora 21:45:

PSV - Atletico

Dinamo Kiev - Man. City