• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorul român Ladislau Boloni i-a trimis o scrisoare deschisă lui Cristiano Ronaldo, fostul său jucător de la Sporting Lisabona, pe care îl numeşte cel mai mare fotbalist din lume.

Scrisoarea deschisă este publicată de France Football în  ziua în care actuala echipă a lui Ronaldo, Real Madrid, evoluează acasă împotriva lui Sporting Lisabona în grupele Ligii Campionilor.

Boloni a acceptat să redacteze această scrisoare deschisă către cel pe care l-a lansat în fotbalul profesionist în 2002, când o antrena pe Sporting Lisabona.

Iată conţinutul scrisorii deschise:

"Hola (Bună) Ronaldo,

Un ziarist francez mi-a cerut să-ţi scriu o scrisoare deschisă ca să-ţi transmit sfaturile mele cu ocazia momentului când o vei reîntâlni pe Sporting Lisabona în Liga Campionilor. Cum trebuie să joci? Ce trebuie să faci? Cum trebuie să te comporţi? Acest ziarist mi-a zis: 'Fiindcă toată lumea îl cunoaşte pe Cristiano Ronaldo, e uşor de făcut'. A trebuit să-l cert. Toată lumea vorbeşte de tine. Şi uneori se spune orice. Atunci, ziaristul acesta e sigur că toată lumea te cunoaşte atât de bine?

E mult timp de când nu mai am să-ţi dau indicaţii şi nu mai e cazul să-ţi spun cum trebuie să fii pe teren. E multă vreme de când nu mai ai nevoie de mine. Nu, ziaristul acesta nu te cunoaşte. Altfel, şi-ar fi amintit cum ai jucat contra lui Manchester United în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2013. Când, în această dublă confruntare, ai calificat-o pe Real Madrid cu cele două goluri înscrise de tine (unul în tur, celălalt în retur, golul victoriei - n. r.) în faţa fostei tale echipe. Ai făcut două meciuri excepţionale şi te-ai comportat atunci cum numai cei mai mari ştiu să se comporte.

În aceste două meciuri, ai fost un jucător excepţional, fenomenal, un marcator fără pereche... rămânând totodată un om simplu şi sincer, generos şi mândru în acelaşi timp. În faţa lui Sporting va fi la fel. Vei face totul pentru a aduce victoria echipei tale. Şi, în acest domeniu, eşti cel mai puternic din lume. Acesta e lucrul cel mai important. Ştiu că aceste calităţi sunt naturale pentru tine. Altfel, nu ai fi cel care ai devenit, cel care eşti astăzi. Altfel, nu aş putea să-ţi dezvălui mândria mea: fostul meu jucător este cel mai bun din lume. Ziaristul ar prefera cu siguranţă să spun că eşti unul dintre cei mai buni din lume. Poate că este mai corect... Dar, pentru mine, tu eşti cu adevărat cel mai bun".

AGERPRES