• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Cristiano Ronaldo a fost unul dintre eroii Realului de pe finalul partidei cu Sporting Lisabona, echipa la care s-a format lusitanul. Madrilenii au întors partida în ultimele 4 minute, după golurile înscrise de CR7 și Alvaro Morata.

”Știm că suntem campioana en-titre și că toate echipele vor să bată Real Madrid. Suntem pregătiți pentru asta. Vom face lucrurile corect și, dacă suntem calmi, putem câștiga și în acest an trofeul.

M-a durut puțin să joc împotriva lui Sporting, dar acum reprezint culorile lui Real Madrid. Acesta este clubul pe care îl iubesc acum, dar să joc împotriva clubului la care m-am format a fost dificil. Știam că vor veni cu un plan și l-au executat foarte bine. Antrenorul lor este un băiat foarte deștept și Sporting aproape ne-a bătut”, a spus Ronaldo, pentru uefa.com.

”Întotdeauna credem până la ultimul minut al prelungirilor. Un meci are 90 de minute și prelungiri și trebuie să crezi până se termină. În fazele finale ale meciurilor am fost buni și dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, nu am fi câștigat trofee”, a adăugat Ronaldo.

Starul Realului făcea referire și la trofeele câștigate de ”galactici”, după goluri înscrise în ultimul minut: în 2014, Ramos a marcat în finala UCL cu Atletico, în prelungiri, și a egalat la 1. Echipa lui Simeone a căzut apoi și Real s-a impus cu 4-1, câștigând ”La Decima”.

Doi ani mai târziu, după ce au bătut-o din nou pe Atletico, tot în finala UCL, de această dată la penalty-uri, ”galacticii” au câștigat Supercupa Europei, 3-2 cu Sevilla: Ramos a egalat la 2, în minutul 90, iar Carvajal a marcat golul victoriei, în minutul 119.