• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cristiano Ronaldo va disputa în această seară cel de-al 400-lea său meci pentru Real Madrid, echipă care va întâlni Borussia Dortmund, în cea de-a doua etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Starul lusitan, achiziţionat în urmă cu opt ani de la Manchester United, a debutat oficial în tricoul madrilenilor pe 29 august 2009, într-o partidă cu Deportivo La Coruna (3-2), disputată pe Santiago Bernabeu. El a reuşit atunci primul dintre cele 409 goluri marcate pentru Real în 399 de meciuri, cu o medie de 1,02 goluri pe meci.

Duminica viitoare, la meciul cu Espanyol Barcelona din campionatul Spaniei, Cristiano Ronaldo va egala un alt "şeptar" de legendă al clubului madrilen, Juanito, care a evoluat de 401 ori pentru Real. Portughezul îşi va face apoi intrarea în "clubul" celor 20 de jucători care au disputat cele mai multe partide din istoria lui Real Madrid.

Portughezul va rămâne, însă, departe de recordul fostului căpitan al madrilenilor Raul Gonzalez, care a disputat 741 de meciuri pentru Real Madrid, în toate competiţiile.

Cristiano Ronaldo este golgheterul all time al Ligii Campionilor, cu 107 goluri, 92 dintre ele marcate în tricoul lui Real (în 89 de meciuri). El este urmat de argentinianul Lionel Messi, de la rivala FC Barcelona, cu 96 de goluri, în timp ce Raul Gonzalez, retras din activitate, ocupă poziţia a treia, cu 71 de goluri.