• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Căpitanul lui Șahtior Donețk, Darijo Srna, ar fi picat, potrivit informațiilor din presa croată și ucraineană, un test anti-doping efectuat după meciul pe care echipa sa l-a câștigat în Liga Campionilor, cu 2-1 în fața lui Napoli, în urmă cu aproape o săptămână.

Fundașul dreapta în vârstă de 35 de ani ar fi fost depistat pozitiv cu o substanță care îmbunătățește performanțele, dar al cărei nume nu a fost dezvăluit. De altfel, până acum, informația nu a fost confirmată oficial nici de către club și nici de către UEFA.

Jucătorul nu a fost însă folosit în meciul următor de campionat, remiza albă cu Chornomorets Odessa, din week-end. Antrenorul lui Șahtior, Paulo Fonseca, a ținut însă să precizeze că Srna nu a evoluat întrucât a fost menajat.

În cazul în care informația va fi confirmată oficial și va fi suspendat, acesta ar putea fi finalul carierei lui Srna, jucător care a fost dorit recent inclusiv de Barcelona.

Croatul nu ar fi singurul jucător al lui Șahtior, care pică un test anti-doping. În trecut, în perioada în care Mircea Lucescu era antrenorul echipei din Donețk, portarul Oleksandr Rybka a fost depistat pozitiv cu diuretic interzis, în 2011, și suspendat doi ani, iar mijlocașul brazilian Fred a fost testat pozitiv tot cu un diuretic, la Copa America 2015. Acesta a fost suspendat însă abia în martie 2017, până în iulie 2017.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT