• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Returul cu Sporting bate la ușă, iar Nicolae Dică s-a decis în mare parte asupra primului 11 pe care-l va folosi în meciul cu portughezi, de pe Arena Națională (miercuri, 23 august, de la ora 21:45). Tehnicianul de 37 de ani pregătește o formulă ofensivă pentru a forța calificarea în grupele Champions League, după 0-0 la Lisabona.

Cum roș-albaștrii sunt nevoiți să marcheze pentru a se califica și a obține prima de 100.000 de euro promisă de Gigi Becali, dar și forțat de împrejurări - Mihai Bălașa este accidentat și Mihai Pintilii e suspendat -, Dică se vede nevoită să înceapă încă din primul minut cu 5 jucători de atac în teren. Astfel că în primul 11 se vor regăsi Teixeira, Budescu, Tănase, Golofca și Alibec.

De altfel, tehnicianul a odihnit nu mai puțin de 9 jucători în meciul cu Juventus București, câștigat în etapa trecută cu 2-1, pentru a fi sigur că-i are sută la sută la meciul cu Sporting. Enache, Larie, Momcilovic, Morais, Popescu, Teixeira, Golofca, Tănase și Alibec au fost menajați etapa trecută.

În altă ordine de idei, Constantin Budescu a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon peste 3 săptămâni și a evoluat 30 de minute în meciul din etapa precedentă și nu a făcut-o deloc rău. ”Nu știu dacă voi putea evolua încă de la început cu Sporting”, spunea Budescu, după meciul cu Juventus.

Cum ar putea arăta FCSB cu Sporting:

Niță - Enache, Larie, Momcilovic, Morais - Popescu, Teixeira - Golofca, Budescu, Tănase - Alibec

 

În cazul în care Budescu nu va putea fi pe gazon încă din primul minut, Dică ar putea apela la Vlad Achim care să evolueze alături de Ovidiu Popescu, caz în care Teixeira ar urca în linia de 3 din spatele vârfului. O altă variantă ar mai putea fi titularizarea lui Lucian Filip, care a fost folosit încă din primul minut în meciul cu Juventus, din campionat, dar această ipoteză este puțin probabilă, ținând cont de faptul că acesta din urmă nu a mai evoluat de foarte mult timp pentru FCSB, până la meciul din etapă precedentă.

Partida dintre FCSB și Sporting se va disputa miercuri, 23 august, pe Arena Națională, de la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT