• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ionuţ Nedelcearu a declarat, joi, că a urmărit partida dintre Manchester City şi Steaua, scor 1-0, în play-off-ul Ligii Campionilor şi i s-a părut a fi una amicală, precizând totodată că îşi doreşte ca Astra Giurgiu să se califice în grupele Europa League.

"M-am uitat la Steaua aseară. Mi s-a părut un meci amical, cei de la City nu prea au vrut să joace. Bine, au jucat şi cu foarte multe rezerve. Astra i-a eliminat şi anul trecut pe West Ham. Sper să se întâmple şi anul acesta la fel, pentru că avem nevoie de cât mai multe echipe în cupele europene", a spus Nedelcearu.

Despre partida cu Gaz Metan Mediaş, jucătorul a afirmat că Dinamo are nevoie de o victorie pentru a-şi menţine primul loc în clasamentul Ligii 1.

"Este foarte bine pe primul loc, sper să rămânem cât mai mult timp acolo. Ne aşteaptă un meci foarte greu mâine şi trebuie să luăm cele trei puncte pentru a rămâne în continuare pe primul loc. Ei se vor apăra şi vor miza pe cartea contraatacului, astfel că va fi destul de greu dacă nu vom reuşi să marcăm în prima repriză.

Nu cred că va conta adversarul sau antrenorul lor, totul depinde de noi să ne facem jocul. Va conta lipsa lui Filip, pentru că e jucător de naţională şi ne ajută foarte mult. A reuşit să şi înscrie şi să dea pase de gol", a adăugat dinamovistul.

Coechipierul său Ionuţ Şerban a spus că o victorie cu Gaz Metan este importantă pentru moralul fotbaliştilor dinamovişti, care ar intra în pauza competiţională ca lideri ai campionatului.

"E un meci important pentru noi. Ne trebuie o victorie după egalul cu Steaua, în primul rând pentru moralul nostru. Vine şi pauza pentru echipa naţională şi cel mai bine pentru noi ar fi să terminăm cu o victorie. Orice echipă care vine să joace la Dinamo acasă vine foarte montată. Noi trebuie să jucăm cât mai bine şi sunt sigur că vom lua cele trei puncte. Filip e un jucător foarte important, a fost la Euro, o să se simtă lipsa lui, dar sunt sigur că cine va intra îşi va face treaba foarte bine.

La un derby nu poţi acuza pe nimeni dacă ia un roşu. Mă simt mult mai bine cu domnul Andone anul acesta, am văzut că şi domnul patron îmi acordă încredere. Eu sper să-mi fac treaba cât mai bine pe teren, doar la asta mă gândesc", a declarat Şerban.

Mijlocaşul a văzut o diferenţă foarte mare de valoare între Steaua şi Manchester City: "M-am uitat la meciul Stelei. Este dificil, este o diferenţă foarte mare de valoare, eu cred că ei au făcut tot ce au putut. M-am uitat şi la meciul tur al Astrei. Cred că se pot califica, au obţinut un rezultat bun în tur şi cu puţin curaj se pot califca mai departe".

Dinamo - Gaz Metan se dispută vineri, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1. Cele mai importante faze VIDEO vor fi în timp real pe digisport.ro și m.digisport.ro.